Sci Fi Channel által forgatott D?ne minisorozat megérdemel egy visszatekintést – amit ZedZero meg is tesz a blogjában.Az első mozi sosem tetszett. Annak ellenére sem, hogy Patrick Stewart játszotta benne Gurney Halleck-et, és ifjabb Cooper ügynök Paul-t. Ezt úgyis ellensúlyozta, hogy Sting is színésznek képzelte magát benne, pedig éneklésével sem ny?gözött le sose.
Ellenben azok a sci-fi rajongók, kik ragaszkodnak elképzelésükhöz, mely szerint, ha valami, komor, durva, sötét és ijeszt? az csakis értékes lehet odavoltak érte. Meg vissza.
Ez ügyben csak akkor nyugodtam, amikor olvastam, hogy maga Lynch is ezt a filmet tartja az egyetlen olyan alkotásának, amivel elégedetlen. Úgy érzi nem tudta megvalósítani, azt, amit akart, részben trükktechnikai-költségvetési okokból, részben meg az ezek okozta flusztráció miatt.
A Sci Fi Channel és Hallmark adók által szponzorált hat filmet viszont telitalálatnak érzem. Persze ha valakinek a Lynch film az etalon, az aligha fog osztozni véleményemen.
Televíziós költségvetéshez mérten, és pláne ahhoz mérten mire számítottam a „mi már nem tervezünk űrhajós idegenlényes sorozatokat” sci-fi csatornától remekmunka mind a két trilógia. Folytatás ZedZero blogjában:
D?ne]]>