Hatodik alkalommal rendez ifjúsági fórumot a Magyar Űrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság. A program során fiatal kutatók és diákok ismertetik az elmúlt egy évbenvégzett, űrkutatáshoz kapcsolódó tevékenységüket és eredményeiket.Hallható lesz az első magyar csoport beszámolója, akik az EurópaiŰrügynökség parabolarepülésén vehettek részt és átélhették asúlytalanság élményét.

A program ízelítőt kínál az SSETI programban részt vevő diákok feladataiból és munkájából is. Emellett elhangzanak majd a legfrissebb európai, űrkutatáshoz kapcsolódó pályázati lehetőségek, valamint szó lesz egy hamarosan induló űrcsillagászati programban, a  Corot-ban való magyar részvételről is. A rendezvény programja:
* Köszöntő: dr. Almár Iván, az Űrkutatási Tudományos Tanács elnöke, a Magyar Asztronautikai Társaság örökös tiszteletbeli elnöke
* Megnyitó: dr. Both Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója
* Csengeri Tímea: Magyar részvétel az ESA SSETI programjában
* Játékos Balázs, Kocsis Gábor: Műholdat építünk – az SSETI ESEO műhold műszereinek készítése
* Horvai Ferenc: Az elmúlt év ifjúsági sikerei – pályázati lehetőségek Magyarországon és a világban
* Sódorné Bognár Zsófia: Magyar részvétel a COROT űrtávcső programjában
Szünet
* Sódor Bálint: A Rosetta Lander szimulátor
* Dianiska Balázs, Vincze Miklós: Lebegés háromezer méteren
* Kern Anikó: A hét műholdképe
* Botos István Csaba: Az Alpbachi Nyári Iskola
* Bacsárdi László, Csengeri Tímea: Űrkongresszus Valenciában Időpont: 2006. december 1. (péntek) 9:00 órától
Helyszín: Környezetvédelmi és Hírközlési Minisztérium – Zöld Galéria; 1011 Budapest, I. kerület, Fő utca 40-44. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a részvételi szándékot a horvai@hso.hu címen, Horvai Ferencnél kell jelezni. A szervezők fiatalok, egyetemisták és diákok jelentkezését várják!  

]]>