Milla Jovovich legújabb filmjében a két ágra szakadtemberiség közötti tűzvonalba kerül: a 21. század végén a „normálisok”élet-halál harcot vívnak a „fertőzöttekkel”, akik vámpírszerűképességek birtokában irtják az ellent.
{mosgoogle center} A 21. század végén egy furcsa fertőzés következtében az emberiség egy része afféle vámpírrá vált: a Hemophagianevű betegség genetikailag alakította át a kevésbé szerencséseket.Hihetetlen ellenállóképesség, brutális gyorsaság, megnövekedettintelligencia birtokában szállnak szembe az emberiség érintetlenfelével. Az egészségesen maradt emberiség minden eszközt bevet, hogyellenfeleiket teljes mértékben leradírozzák a Föld színéről.

Ultraviolet
(Milla Jovovich) két tűz közé szorul – mivel ő is megkapta végül afertőzést. Célja megvédeni egy 9 éves kisfiút, akit a „normálisok”kormánya halálra szánt: úgy hiszik, hogy ő jelenti a végső fenyegetéstaz emberiségre… Szereplők: Milla Jovovich, CameronBright, Nick Chinlund, William Fichtner, Sebastien Andrieu, Ida Martin,Ricardo Mamood, Jennifer Caputo, Duc Luu, Digger Mesch, David Collier,Robert Alonzo, Abraham Boyd, Katarina Jancula, Ryan Martin, PeteSpurrier, Russell Wait Rendező: Kurt Wimmer
Írta: Kurt Wimmer Bemutató időpontja: 2006. március 3. (USA) Kapcsolódó: Ultraviolet galéria az SFportalon
]]>