A Fantasztikus Négyes tagjai – úgy tűnik – szeretik követni az éppen uralkodó szemléletet. Amikor a képregények rajzfilmesítése volt a divat, a csapat tagjai örömmel foglalták el helyüket az animációs TV-sorozatok világában. Amikor a képregény-adaptációkat filmre vitték a készítők, a Négyes tagjai emberi bőrbe bújtak. Most, mikor ezeknek a produkcióknak a folytatása dívik, a Marvel egyik legütőképesebb csapata is visszatér.


A Fantasztikus Négyes filmet talán úgy lehetne jellemezni, hogy hozta a kötelezőt. Senki sem várt korszakalkotó produkciót, pláne nem egy olyan időszakban, amikor boldog-boldogtalan  képregények megfilmesítésébe kezd. A történet során az előzetes ismerettel nem rendelkező nézők is összeismerkedhettek a szuperhősökkel és láthatták őket „munka” közben.

A második résznek azonban már valami újat kell hoznia, mert ha a 20th Century Fox nem csak a képregény rajongókra számít a moziban, akkor mindenképpen túl kell szárnyalni az előző rész nyújtotta élményeket, mind a történet, mind a látványvilág tekintetében.

Nagy a teher tehát Tim Story rendező vállán, és habár a 36 éves szakember még rendkívül fiatalnak számít a szakmájában, kétség sem fér hozzá, hogy képes újat mutatni. Story munkáját Mark Frost forgatókönyvíró segíti, aki az előző rész történetét is jegyezte. Igazán nagy filmek még nem kötődnek írói tevékenységéhez, többnyire televíziós sorozatok – Twin Peaks, On the Air – elkészítésében működött közre.

Michael Chiklis (Ben Grimm szerepében)Ami a Fantasztikus Négyest illeti, örömteli hír, hogy a csapat minden tagja tudja vállalni a folytatást. A készítők elsők között Michael Chiklisszel, azaz Ben Grimm megformálójával állapodtak meg, de hamarosan Jessica Alba (Susan Storm), Chris Evans (Johnny Storm), és Ioan Gruffudd (Reed Richards) is csatlakozott a forgatás előkészületeihez.

A nehezén tehát már túl vannak a film alkotói, jelenleg a legnagyobb problémát a főgonosz kiléte okozza. Az előző rész alapján a potenciális jelöltek között van Doom, de egyes pletykák szerint Puppet Masternek is igen nagy esélye van a második részbe bekerülni. Amennyiben az utóbbi szuper-bűnöző szerepeltetése mellett döntenek a készítők, borítékolható, hogy az előző rész vak lánya, Alicia, azaz Kerry Washington is jóval több jelenetben tűnhet föl, elvégre Puppet Master az ő rokona.

A Fantastic Four 2 előkészületei korántsem befejezettek. A forgatókönyv végleges elkészítése mellett, egy szereplőválogatás vár a készítőkre az augusztusi forgatás megkezdéséig. Ha minden a tervezett ütem szerint halad, akkor 2007 elejét már a Fantasztikus Négyes következő kalandjával együtt tölthetjük.

]]>