Vasárnap este Londonban bemutatták az új Harry Potter mozifilmet, egyelőre még csupán az alkotók és az újságírók előtt. Ugyanakkor a brit filmminősítő hatóság e film esetében úgy döntött, hogy a film korhatáros kell legyen.

Vasárnap este ugyan még csak a díszbemutatója volt a Harry Potter és a tűz serlege című mozifilmnek, ám ez is elégnek bizonyult ahhoz, hogy felkorbácsolja a kedélyeket. A Leicester Square-en, amely London moziközpontjának szívét alkotja, több ezer rajongó gyűlt össze, hogy megpillanthassák a bemutatóra érkező szereplőket. A szakadó eső ellenére is akadtak olyanok, akik egy napnál többet vártak erre az eseményre.

Daniel Radcliffe az Odeon mozi előtt adott nyilatkozatában egyelőre még nem beszélt a filmről, inkább a rajongók szeretetéről tett említést. A kitartó várakozók elégedetten távozhattak, ám pár napig még türelmesnek kell lenniük, mert ők csak november 18-dikától láthatják a filmet, és a fiatalok akkor is csak fenntartásokkal.

A brit filmminősítő hatóság (BBFO) szerint ugyanis ez a film már kicsit félelmetesebb, mint az előző három alkotás. A BBFO 12A jelzéssel látta el a negyedik Harry Pottert, ami azt jelenti, hogy a 12 éven aluliak csak felnőtt kíséretében nézhetik meg.

Magyarországon nem valószínű, hogy korhatárt szabnak a Harry Potter és a tűz serlegének. Nálunk egyébként december 1-től lehet a mozikban megtekinteni a némi horrorisztikus elemmel feldúsított alkotást.

Harry Potter és a Tűz Serlege
(Harry Potter and the Goblet of Fire)
színes amerikai fantasy, 2005.

rendező: Mike Newell
író: Joanne Kathleen Rowling
forgatókönyvíró: Steven Kloves
zeneszerző: Patrick Doyle, John Williams
Szereplők: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Eric Sykes (Frank Bryce), Timothy Spall (Wormtail), David Tennant (Barty Crouch Junior), Emma Watson (Ron Weasley)

 

]]>