Több új sorozatot és minisorozatot is tervez az amerikai SyFy, a sci-fitől a misztikumig terjedően elég széles skálán gondolkodnak. Az alábbiakban feldobott elképzelések nem biztos, hogy mind megvalósulnak, és nem is biztos, hogy a most leírt formában – egyelőre fejlesztés alatt álló koncepciókról van szó.

Minisorozatok

Kezdjük a listát két sci-fi klasszikussal: négy órás minisorozatot akarnak forgatni Larry Niven Gyűrűvilág-jából, valamint Arthur C. Clarke A gyermekkor vége című regényéből. Hogy ki lenne a rendezője, forgatókönyvírója és kik szerepelnének ezekben a minisorozatokban, arról még semmi infó, egyelőre csak a szándékról lehet tudni.

Clandestine

A sorozat főszereplői olyan törvényenkívüliek, akik az ún. Koalíció egy elhagyatott hajójában bújkálnak. A szereplők a Koalíció tisztjeinek kiadva magukat egy óriási összeesküvésbe botlanak, ami fényt vethet a szervezet valódi céljaira is. Az executive producer Gale Anne Hurd, a The Walking Dead egyik alkotója lesz.

Dominion

A történet 20 évvel azután kezdődik, hogy gonosz angyalok állnak bosszút az emberiségen – a főszerepben egy szabadságharcost láthatunk majd, aki az emberiség védelmére kel. A rendező Scott Stuart lesz, a most debütáló Defiance sorozat alkotója, a forgatókönyvet Vaun Wilmott írja.

Orion

Űroperába oltott Tomb Raider és Farscape keverék lesz, amiben egy kincsvadász nő kalandjait láthatjuk, amint letűnt idők ereklyéi után nyomoz az űrben. Mindeközben pedig egy komoly galaktikus háború zajlik, amiben minden egyes megtalált lelet megfordíthatja a háború menetét. Író-producerként Ron Milbauer és Terru Hughes Burton készítik a sorozatot, az ő nevükhöz fűzódik az Alphas című SyFy-os sorozat is.

Sojurn

Főszerepben: az első detektív az űrben! Hiszen hiába lépünk ki a világűrbe, az emberiség rossz szokásai megmaradnak, így például hajlamosak maradunk a csillaghajókon is gyilkosságot elkövetni. A nyomozás persze nem lesz annyira egyszerű, mert mint kiderül, az első csillagközi gyilkosság mindössze a jéghegy csúcsa – egy fél évszázados összeesküvés egyik eredménye csupán. A Smallville-t jegyző Phil Nivens a forgatókönyvíró, míg Jason Blum (Paranormal Activity) a producer.

Shelter

Meteorbecsapódás utáni Földön járunk, ahol kiválasztottak egy csoportja tengeti életét egy utopisztikus bunkerben. A bunkerlakók és a kint ragadtak is persze kíváncsiak, hogy pontosan mi és miért történik a megváltozott világban. Ízesítésnek egy csipet politikai thriller is tervbe van vée. Az író- producer Bruce Joel Rubin, a Deep Impact alkotója. Nem esett messze a meteor az alma a fától.

Infinity

Kis Lost in Space utánérzés, ha már a klasszikus sorozat óta ilyen sok idő telt el. Az emberiség egyetlen csillagközi űrhajóját kiküldik, hogy a naprendszerbe belépett idegen armadával találkozzon – ám egy féreglyukba botolva a világegyetem túlfelén kötnek ki. Hogy legyen némi Voyager-feeling is, a hazautat keresik, és persze rengeteg idegen világba botolnak.

Silver Shields

Caymer, a fiatal, vidéki srác egy nagyvárosban nyomoz apja gyilkosa után. Apja nyomdokaiba lépve csatlakozik a rendőrséghez, míg végül kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy mindenféle mágikus teremtmények is léteznek. Az Alphas-t jegyző Robert Hewitt Wolve lehet az író-producer.   Nektek melyik sorozatterv tetszik a legjobban?]]>