November 16-án este kilenc órakor lesz a magyar AXN-en a Flash Forward – A jövő emlékei premierje. A csatorna nagy lendülettel reklámozza az eseményt, érthető is, hiszen az év egyik legnagyobb durranását hozták be villámsebességgel hazánkba. Szinte tegnap, szeptember végén kezdődött a sorozat Amerikában az ABC-n, kiemelkedő, 15 milliós nézőszámmal, és hamarosan felbukkant számos más ország tévéadóin is, hogy úttörő módon, mindössze néhány hetes-hónapos lemaradással kövesse az USA-beli vetítést.

flash_forward_szereplok530

Bár a tengerentúlon vészjóslóan csökken a nézettsége, a FlashForward meghódította a világot. Rekorderedményekkel nyitott a briteknél, a spanyoloknál, az ausztráloknál és az oroszoknál egyaránt. A sorozatról korábban itt írtunk, a pilot epizód pedig  engem is lehengerelt, erről a delta blogon emlékeztem meg. A lapozás után rövid összefoglalót olvashattok a történetről, megtekinthetitek az első magyarországi teaser trailert, illetve az AXN jóvoltából ismertetem a főszereplők szinkronhangjait is.A kanadai sci-fi szerző, Robert J. Sawyer regényéből készült produkcióban az emberiség 2 perc 17 másodpercre kollektíve elveszti az eszméletét, és ez alatt megismeri a jövőjét: beletekinthetnek abba, hogy mi fog történni velük 2010 április 29-én. A kulcskérdés az, ahogy a magyar csatorna is megfogalmazta az ajánlójában, hogy „vajon a jövő ismerete befolyásolja-e a tetteinket, vagy a tetteinkkel befolyásolhatjuk-e a jövőt?”

A főszerepben Ralph Fiennest láthatjuk, aki az FBI Los Angeles-i központjában vezeti az incidenssel kapcsolatos nyomozást, és ahogy bonyolódnak körülötte a saját és a kollégái magánéleti problémái, úgy derül fény egyre több részletre a flashforwardok miértjéről. A mozifilmbekből átnyergelt David S. Goyer vezetésével minőségi produkciót nyújtanak a készítők, amely a castinggal és a történetvezetéssel kapcsolatos kritikák ellenére még mindig kitűnően tartja magát a nézők körében. A pilot megtekintését mindekinek tudom ajánlani, hiszen nagyon látványos darab, az AXN pedig lelkiismeretesen promózza a sorozatot, és gondosan ügyelt a legtökéletesebb szinkronhangok kiválasztására is. Joseph Fiennes karakterének, Mark Benfordnak Széles Tamás, a Sonya Walger által alakított nejének Major Melinda kölcsönzi a hangját. Az ő kollégáját, Bryce-ot Haumann Máté, míg Benford ügynök ismerőseit, Aaront (Brían F. O’Byrne) Tarján Péter, Janist Haumann Petra, Demetrit (John Cho) pedig Pál Tamás fogja szinkronizálni. Külön öröm, hogy az egyik kedvenc karakterünk, Wedeck (Courtney B. Vance) szerepében a nagyszerű Kőszegi Ákos fog feltűnni, aki Tony Soprano, Jack Bauer és Horatio Caine hangjaként számos számos tévénéző szívébe belopta már magát (arról nem is beszélve, hogy kitűnő választás a karakterhez). Az AXN hamar kivívta magának nézőbarát csatorna címét a nyereményjátékaival, aktív online jelenlétével, és azzal, hogy ennyire ügyel a műsora minőségére, remélhetőleg elnyeri a nézők bizalmát a FlashForward is, ezzel pedig a magyarok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a sorozat nemzetközi sikere tovább tartsa életben a produkciót. Tehát ne felejtsétek: november 16-án az új jövő elkezdődik.]]>