Bruce Holland Rogerset megfogta egy esettanulmány, amit ebben a könyvben olvasott: egy író 1 dollár előfizetési díj fejében naponta 1 limericket küldött az olvasóinak – így hamarosan összegyűjthetett 100.000 dollárt. (Hogy igaz-e ez a történet, annak nem sikerült utánajárnia.) Mindenesetre úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy saját honlap elkészítésével, ahol ő is hasonló módon kínálhat olvasnivalót. évi 5 eurós vagy 5 dolláros díj ellenében havi 3, rövidebb novellát küld e-mailben. Jelenleg – a honlap tanúsága szerint – 662 előfizetője van, a világ minden tájékáról (még Magyarországról is).
Az előfizetők egyszerű, szöveges e-mailt kapnak, így garantáltan nincsenek például kompatibilitási problémák, és nyugodtan továbbküldhetik azt az ismerőseiknek – ők azonban már nem jogosultak az ismételt továbbküldésre.
A történetek 200 és 2500 szó hosszúságúak. Aki esetleg francia nyelven szeretne olvasni, annak erre is van lehetősége – Rogers francia fordítója segítségével üzemelteti ezt a változatot. Ugyanúgy 5 euró az éves díj, havi kettő novella jár érte, és általában nem ugyanazokat küldik, amiket angol nyelven.
Az író ezeket a novellákat ugyanúgy eladja egyébként magazinoknak, honlapoknak, mint a többi írását – . http://www.shortshortshort.com Az SFportal Amatőrök, írók fóruma
]]>