2006 első félévében az Átjáró rendezvénysorozat szervezői tíz alkalommal invitálják a sci-fi és fantasy könyvek és képregények olvasóit, a mozifilmek és sorozatok  nézőit, a fantasztikus témájú képzőművészeti alkotások kedvelőit illetve alkotóit a Millenáris Parkba. Az első két alkalmon – Tolkien születésnapján illetve az Írók, kiadók napján – már túl vagyunk, de van még további nyolc esemény… Ezekről nyújtunk most előzetes információt az SFportal oldalán.

Február 19. – Star Trek és Battlestar Galactica találkozó
A Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület Star Trek klubjának vasárnap délutáni nagyrendezvénye a Millenáris Park fogadójában. Vetítések, előadások, játékok a jól ismert Star Trek és a hazánkban éppen csak bemutatott BSG világához kapcsolódóan.

Március 5. – II. MAGYAR KéPREGéNYFESZTIVÁL
A Magyar Képregénykiadók Szövetsége, a Magyar Képregény Akamémia és a Magyar Anime Társasággal együtt az Átjáró Fesztivál stábja megszervezi a II. Magyar Képregényfesztivált. A helyszín a Teátrum épülete, időpont reggel 10 órától este 10 óráig. Képregénykiállítás és vásár, bemutatkozók, nyereményjátékok, találkozók magyar grafikusokkal, szórakoztató előadások. Este jelmezverseny. (A Magyar Képregény Akadémia tagjainak kiállítása a képregényfesztivál helyszínén már március 1-étől megtekinthető)

Március 19. – M.A.G.U.S. szerepjáték és WoW találkozó
A II. Tenger Farkasai találkó keretén belül M.A.G.U.S. szerepjáték verseny. Mellette a World of Warcraft játék rajongói találkozója, bemutatók és előadások. Helyszín: Millenáris Park, Fogadó. A játék kezdete: 10 óra. A WoW találkozó kezdete: 12 óra.

Április 2. – Csillagkapu születésnapi találkozó és Firefly, Farscape találkozó
A hazánkban is népszerű Stargate-Stargate Atlantisz sorozatok nézői, illetve a Csillagközi szökevények és – a Magyarországon még nem vetített – Firefly sorozatok rajongói tartanak találkozót a Millenáris Park Fogadójában. Szervezők: a Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület Csillagkapu klubja. A programok között előadások, vetítések és kvízjátékok lesznek.

Április 30. – A Kölyökeurópa Fesztivál részeként: Álomfogók és Harry Potter találkozó
A magyar születésű Álomfogók regénysorozat szerepjátéka, és a Harry Potter-sorozat világához kapcsolódó rajongói klubok találkozója a Millenáris Park Fogadójában a Kölyökeurópa Fesztivál részeként. Előadások a magyar és a kelta mitológia lényeiről, vetítések, nyereményjátékok.

Május 14. – Anime találkozó
A Magyar Anime Társaság országos találkozója a Millenáris Park Teátrumában. Anime ajánlók, előadások, játékok, kiállítás megszervezése.

{mosimage}Május 28. – Star Wars évforduló
Ha május, akkor hagyományosan Star Wars találkozó. A Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület szervezésében a Millenáris Fogadójában Star Wars rendezvény. Előadások a SW világáról, vetítések, információk a jövő terveiről.

Június 9-11. – ÁTJÁRÓ FESZTIVÁL
A júniusi közönségtalálkozó Magyarország legnagyobb fantasztikus fesztiválja lesz: két és fél napon át a Millenáris Park Teátrumában, Fogadójában és külső terein. A téma a film, az irodalom és a képregény. Színpadi előadások, játékok, szórakoztató programok világhírű vendégekkel.
Kövessétek figyelemmel pontos programkiírásunkat az események előtt az SFportal vagy a kapcsolódó szervezetek, illetve a Millenáris Park honlapján! Az Átjáró rendezvények fórumai az SFportalon

]]>