Megint egy olyan bejegyzés következik, ami „Az elmúlt héten…” félmondattal kezdődhetne, ugyanis az október 22-28 közötti, sci-fi témájú, vagy ahhoz valamennyire kapcsolódó, jelentősebb irományokat próbálja összefoglalni.

Merras blogján megismerkedhettünk a sfportal múltjával, tervezett jövőjével, és kollektív dicséretben részesültek az sfblogs felhasználói és olvasói.

Filmek, illetve sorozatok terén, talán az egyik legjelentősebb hír (amivel 1-1 bejegyzés foglalkozik a Whitehole és a Lightspeed című blogokon), hogy egy új, ötödik évaddal b?vül a Stargate Atlantis sorozat, valamint újabb filmekre is lehet számítani a témában. Ugyancsak fontos lehet az igényesebb alkotások kedvelőinek, egy a Kvantum Média Konglomerátumon megjelent bejegyzés, amely szerint Marc Caro (a név Az elveszett gyermekek városa és a Delicatessen révén lehet ismerős) sci-fi filmet rendez.

Végül a SGA 4×03 – Reunion című részéről, a Heroes 2×05 – Fight or Flight című epizódjáról is kapunk némi információt.

A képregények kedvelői két Star Trek m?ről kaptak véleményt. Az egyik egy Star Trek manga, a másik az Alien Spotlight című alkotás. Egy amat?r, cp webcomic, a Destroy Dystopia, is terítékre került. Érdemes ránézni!

Akik a kevésbé látványos vizuális hatásokkal operáló műveket kedvelik (pl. irodalom), egy rövid véleményezést olvashatnak A poszthumán döntésről. A Sors hegyén című, a hetedik Galaktikában megjelent novelláról mesél hadiösvény a blogjában, és megismerkedhetünk a Best SF Author 2007 és a honi media viszonyával.

A Kvantum Média Konglomerátum, még 2 hasznos bejegyzéssel örvendeztette meg a közönséget. Az egyik, a különböző civilizációkat osztályozó, Kardasev-skála bemutatása, a másik a Scifipedia nevű, sci-fi lexikon ajánlója.

]]>