Malcolm Reynolds kapitány annak idején avesztes oldalon állt a galaktikus polgárháborúban, így most abból tengődik,hogy kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít bérhajóján, a Serenityn.Maroknyi, ám annál különcebb figurákból verbuválódott legénysége már-már acsaládjának tekinthető: civakodnak, engedetlenek, és mindhalálig hűségesek.


A csapat (Mal, a parancsnokhelyettese, Zoe (Gina Torres); Zoe férje, Wash (Alan Tudyk),a pilóta; Jayne (Adam Baldwin), a zsoldos és Kaylee (Jewel Staite), ahajó szerelője), felvesz két új utast – egy ifjúdoktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát – még nemis sejti, milyen veszélyes ügybe keveredik. A testvérpár menekül az univerzumoturaló hatalom elől, amely bármi áron vissza akarja szerezni a lányt. Alegénység hozzászokott, hogy észrevétlenül kalandozhatnak a galaxis külsőbbvidékein, ám ezúttal a Világszövetség megállíthatatlan hadereje és az űrperemén portyázó Fosztogatók kegyetlen kannibál hordái között találják magukat.A két különböző, de egyaránt fenyegető ellenség közt lavírozva hamarosanráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a hajójuk fedélzetén les rájuk…
A film Joss Whedon kritikusok körében is elismert, ám rövidéletű Fireflycímű tévésorozatán alapul, amely a FOX TV Network-ön futott 2002 őszén.A Universal Pictures, úgy látta, hogy lehetőség lenne betölteniazt az űrt, amelyet a Star Wars és Star Trek történetek közelgő végejelent a sci-fi rajongók számára. A stúdió beleegyezett, hogymozifilmet készít a Firefly sorozat alapján. A film, egyszerre folytatása aSerentiy legénysége kalandjainak és egy egyedülálló történet, amelyazokat a nézőket is magával ragadja, akik soha nem nézték a Firefly-t.

Megjelenés: Július 13-án, az Intercomkiadásában.

A filmet eredetiképarányban (2.35:1), 5.1-es magyar és angol hanggal, illetve magyar felirattalélvezhetjük. A kiadvány a következő magyar feliratos extrákkal bír:

– A rendező bevezetője (kb. 4 p.)
– Rendezői audiókommentár
– Kimaradt jelenetek, akár a rendezőkommentárjával is
(kb. 15 p.)
– Bakik (kb. 6p.)
– Kisfilm: Jövő-történelem – Az egykorvolt Föld története (kb. 5 p.)
– Kisfilm: Egy filmes útja (kb. 20 p.)
– Kisfilm a trükkökről (kb. 6 p.)
– Kisfilm a Firefly sorozatról (kb. 9 p.)
– Rejtett extra

www.serenitymovie.com
Magyar Firefly és Serenity Közösség

]]>