ronon-022011-ben tervezik bemutatni a Robert E. Howard által megalkotott kimmériai barbár, Conan kalandjainak legújabb fejezetét. A film előkészületeinek legfontosabb része a megfelelő főszereplő megtalálása, hiszen, ha nem is színészi eszköztárával, de fellépésével Arnold Schwarzenegger mindenképp magasra tette a mércét, Conant gyakorlatilag mindenki vele azonosítja. Lehetséges utódjaként felmerült több színész neve is, a végére azonban úgy tűnik, csak hárman maradtak. Egyikük a Twilight-sagából megismert Kellan Lutz (Emmett Cullen megformálója), a másik pedig a Stargate: Atlantis Rononja, Jason Momoa. Az ő kihívójuk egy még meg nem nevezett, náluk „jóval ismertebb” színész.

Momoa a Pegazus-galaxisba érkezése előtt első sorban Hawaii környékén mozgott (tősgyökeres honolului révén), látható volt a magyar tévéken is futó Baywatch Hawaii és a Tiszta Hawaii (North Shore) című sorozatokban. Szerepei közül Conan személyiségéhez azonban inkább Ronon Dex áll közel. A második évadtól kezdve alakította satedai harcost, a Lidércek kedvenc prédáját, amivel a rajongók egyik kedvence lett. Természetesen ő sem maradhat ki az Atlantis folytatásából, Stargate: Extinction című filmből, amit a tervek szerint idén fognak bemutatni.

A Conan forgatása március 15-én kezdődik Bulgáriában, így Marcus Nispel (Friday the 13th, The Texas Chainsaw Massacre) rendezőnek addig kell döntenie Conan szerepének sorsáról.

]]>