Június 7-én a Főnix Könyvműhely Astra sorozatában jelenik meg R. J. Hendon új science-fiction regénye, a Korcsok. A regény egy trilógia első darabja, valamint illeszkedik abba a világba, amelyet a szerző 2010 óta novelláival és kisregényeivel folyamatosan épít. A novellák az Új Galaxis Antológiában, illetve a Galaktikában jelentek meg, közülük 2015-ben Zsoldos Péter-díjjal jutalmazták a Skadi című történetet. A Korcsok egy hosszú munka eredménye. Korai vázlataival az író már 2012 környékén elkészült, de sokáig érlelődött még benne a történet. Számtalan átdolgozáson esett át, mire elnyerte végső formáját, amelyet első alkalommal 89. Ünnepi Könyvhéten vehetnek kezükbe az olvasók. Stílusát tekintve félúton helyezkedik el a felnőtt science-fiction és a YA között – utóbbi kategóriába csak főhőse, egy tíz éves kislány miatt tartozik, azonban témája inkább a felnőtt korosztályt célozza meg. A YA disztópiák népszerű – és kissé már elcsépelt – fordulataival nem találkozhatnak az olvasók ebben a regényben, tehát senki se számítson tini szerelmi háromszögre vagy megjövendölt kiválasztottakra. Semmi sem fekete-fehér, nincs egyértelmű jó és rossz oldal, és Overtoun, a trilógia címét adó városállam is csak egy bizonyos szemszögből nevezhető disztópiának. Az olvasók megismerhetnek egy olyan világot, ahol az emberek valóságos fóbiával tekintenek a természetre, az állatok nem házi kedvencek többé, hanem szörnyetegnek tartott ellenségek. A Korcsok mindenkit megszólít, aki szereti a komoly, néhol megrázó történeteket, amelyben az állatok épp olyan fontos szereplők, mint az emberek. Olvass bele a regénybe a szerző oldalán: https://www.rjhendon.com/ A könyv előrendelhető a kiadó oldalán 35% kedvezménnyel: http://fonixkonyv.hu/termek/korcsok/ A regény fülszövege:

Overtoun makulátlan, fehér épületei között nem nő egy árva fűszál sem. A természet és az ember harmóniája a ködös múlt homályába veszett, az állatok nem kívánatos lények, a város polgárai pedig irtóznak mindentől, ami a földben terem. Rany, a tízéves kislány mindig is kívülállónak érezte magát Overtounban. Legszívesebben elrejtőzne az emberek elől egy sötét szobában, ahol egymagában lehet. Épp úgy, ahogy az a hányattatott sorsú kutya, akinek minden nap küzdelem az életben maradásért, és akivel hamarosan Rany sorsa is összefonódik. A Korcsok megrázó utazásra hív az 5. évezredbe, ahol a messzi múlt emlékei még mindig kísértenek, és feje tetejére állítanak mindent, amit Rany addig igaznak vélt Overtounról.

R. J. HENDON: KORCSOK

Megjelenés: 89. Ünnepi Könyvhét (június 7-11) Felelős kiadó: Főnix Könyvműhely, Főnix | Astra (2018) Borító: Tóth Zoltán ISBN 978 615 5632 70 9

]]>