Nyerj páros jegyet a Szörnyek és szerelmek című film díszbemutatójára, amely 2018. május 30-án, szerdán este 19 órakor lesz a Pólus moziban (Budapest, Szentmihályi út 131.). Öt pár jegy vár a szerencsés nyertesre, amely te lehetsz, ha kedd délig megválaszolod jól a trailer megnézése után három kérdésünket. Matteo Garrone sajátos hangulatú fantasy-horrorjában a tündérmesék legsötétebb oldalát ismerhetjük meg olyan látványvilággal és szereplőgárdával, amit bármelyik hollywoodi produkció is megirigyelhetne. A szürreális fantáziabirodalomban – víziszörnyek és ogrék, királyok és királynék, mágusok és kurtizánok között – játszódó, bizarr és drámai fordulatokkal teli cselekmény a 17. századi történetíró, Giambattista Basile Pentameron című könyvének három történetét szövi egybe, amelyeket között az emberi gyarlóság és a bűnös szenvedélyek adják a kapcsolódási pontot. A Szörnyek és szerelmek tekintélyes díjesőt tudhat magáénak: hét David Di Donatello-díjat (az „olasz Oscar”) és tíznél is több fesztiváldíjat kapott, illetve jelölték Cannes-ban az Arany Pálmára. És íme a trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TxdNAylagA0 A három kérdés pedig: 1.) Milyen nevet kiált a fáklyás leány az éjszakai erdőben? 2.) Milyen jövő miatt nem szabad aggódni? 3.) Mondj két szereplőt a filmből! A válaszokat a jatek@sfportal.hu e-mail címre várjuk, 2018. május 29-én, 12:00 óráig. A beérkezett e-maileket a sorsolás után adatvédelmi okokból törölni fogjuk! A nyertesek nevét kedd délután tesszük közre ez alatt a cikk alatt és a facebook oldalunkon. A díszbemutatóra a jegyüket a helyszínen, a beengedésnél vehetik át. Jó játékot!

SZÖRNYEK ÉS SZERELMEK  (Il racconto dei racconti / Tale of Tales) színes, olasz-francia-angol fantasy, 135 perc, 2016 (16)

Rendező: Matteo Garrone Főszereplők: John C. Reilly, Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, Shirley Henderson Forgatókönyvíró: Giambattista Basile nyomán Matteo Garrone, Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Massimo Gaudioso Zeneszerző: Alexandre Desplat Operatőr: Peter Suschitzky Vágó: Marco Spoletini Producer: Matteo Garrone, Anne Labadie, Jean Labadie, Jeremy Thomas

]]>