Tony Alleyne, egy brit Star Trek rajongó elhatározta, hogy űrhajót készít lakásából, s ehhez a Voyager-sorozatűrhajójának fedélzetét vette alapul. A felesége nem díjazta az ötletet,hát még amikor kézbe kapta a számlát, amin fontban számolva elég soknulla szerepelt.


{mosgoogle center}
Alleyne lakásábannem csupán a bútorok, falak, de a beépített berendezési tárgyak és azablakok is startrekkesítve lettek. A férfi ügyelt rá, hogy a fényekmegteremtsék azt a hangulatot, amelyet annyira kedvelt a sorozatban. Afelesége hosszú ideig bírta az átalakításokat, ám amikor a konyhaközepét jelentő hűtőszekrényre is sor került, összecsomagolt, éselköltözött.

Az átalakítások ötvenezer fontba kerültek, ami nem kis összeg, stalán ezért is határozta el a brit férfi, hogy céget alapít, ésrajongásából pénzt csinál. A cég belsőépítészettel kívánt foglalkozni,és milyen meglepő: a szakterülete a Star Trek űrhajóbelsők kialakításalett rajongói otthonokban.

A csőd után Alleyne azt nyilatkozta azújságíróknak: „Még mindig büszke vagyok művemre, bár pénzügyilegkatasztrofálisan sült el.”

A lakás belső terébenvillogó fények figyelmeztetnek a vészhelyzetekre… Arról nem szól afáma, hogy a feleség kiköltözésekor vagy a cég csődbe menésekor,Alleyne kiadta-e a parancsot a riadóra.

]]>