Ismert név minden RPG-s számára,hiszen a PC-s világ egyik legjobb szerepjátéka volt anno a Neverwinter Nights.Mivel nem egy mai darab, ezért nem is a legszebb grafikájú, de ezt próbáltákkompenzálni a javításokkal, hogy állja az idő vasfogát, emellett eddig 2kiegészítő lemezzel. Novemberben érkezik a folytatás…

1886}
Az első rész alap tartalmáhozképest is rengeteg újdonsággal bír majd a játék, ezt először is az a ténytámasztja alá, hogy már az új, 3.5-ös D&D rendszert használja, amiben vanegy új kaszt; a Warlock. A Warlock a varázslók egyik válfaja, akik úgyszerezték erejüket, hogy a külső síkok sötét lakóival szövetkeztek, éslelkükért cserébe természetfeletti erőkhöz jutottak. Ezáltal más varázslatokkalrendelkeznek, mint a varázslók vagy mágusok, ráadásul ellenfélnek tekintikőket.

Az új kaszt mellett mondhatni újfajok is lesznek, mivel nem csak az a 6 faj lesz, ami az első részben voltfellelhető, hanem az összes játszható faj, ami a D&D világában fellelhető,az alfajaival együtt. Ez azt jelenti, hogy most már lehet az ember pl.: Drow,és nem csak névileg, mint az első részben.

Azt már tudjuk, hogy az újalapkaszt a Warlock, és az összes D&D-s alapkaszt választható. Emellett aspecializálódás tárháza is remekbe szabott, ugyanis tele lesz pakolva egy rakatpresztízskaszttal a játék, mint pl.: a „Shadow Thief of Amn”, ami nevébőladódóan a rogue-knak kedvez nagyon sok plusszal.

Ezekről bővebben az alábbi videóban halhatók infók.(angol tudás szükséges a megértéshez)

{youtube}B_hZEKmdcj0{/youtube}

A videón jól látszik, hogy szintea legutolsó apró szeplőig, mindent magunk állítunk be a karakterünkön, ami egynagy előrelépésnek számít ebben a játékban, viszont már láttunk hasonlóanmélyre hatoló kidolgozási lehetőséget. Aki viszont nem szeret akarakterkészítéssel babrálni, azoknak van a „recommendations” gomb, evvelelvesztve azt az érzést, hogy „igen, ez az én különleges, egyedi karakterem”.

A harcrendszer a már megszokott,az idő bármikor megállítható, így könnyebb kiosztani a csapatnak a feladatot.Igen, jól olvastad, csapat.

Itt már nem az„egyedülvégigveremavilágot” stílus megy, hanem van csapat, amibe utad folyamáncsatlakoznak különböző karakterek.

Alul pedig továbbra is ott van ahőn szeretett „quickshoot bar”, ahova használatot igénylő képezettségek(lopakodás, zsebmetszés) és képességek (kaszabolás, erőből támadás), és mágiákpakolhatók, hogy onnan süssük el őket.

{youtube}KDbODAr_G8o{/youtube}

A szemüket sem hagyják ámpihenni, hiszen a grafika is a mai követelményeknek megfélően csili-vili, csak sajnosegy kisebb Paks szükséges hozzá.

Honlap: Neverwinter Nights 2
Megjelenés: November 2.

 

]]>