Jack McDevitt Született stratéga című könyve a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat legutóbbi tagja. McDevitt Nebula-díjas sorozatának nyitókötete egyszerre SF és krimi, valamint fordulatos kalandregény, középpontjában egy high-tech Indiana Jonesszal. „Izgalmas, színes… A legjobb háborús SF, amit Joe Haldeman Örök háborúja óta olvastam.” – írta a könyvről Michael Bishop. Mindenki ismerte Christopher Sim legendáját. A harcosét. A vezérét. A csillagközi h?sét, aki született stratéga. Sim örökre megváltoztatta az emberiség történelmét, amikor egy szedett-vedett kis peremvilági ellenálló flottából veszedelmes fegyvert kovácsolt, és visszaverte az idegen támadókat. Most azonban Alex Benedict régiségkeresked? rábukkant egy ijeszt? információmorzsára, mely rég eltemetve hevert egy ?si számítógépes fájlban. Ha ez az adat igaz, Christopher Sim csaló volt csupán. Egy személyes és egy történelmi jelentőség? ügy szálai fonódnak egybe, s Alex Benedictnek követnie kell a legenda sötét nyomait, egyenesen egy idegen galaxis szívébe – ahol olyan igazság várja, amely legvadabb elképzelésein is messze túltesz… „Abban a képességében, ahogy megragadja az olvasót, és nem ereszti, McDevitt logikus örököse Isaac Asimovnak és Arthur C. Clarke-nak.”

Stephen King
„Sodró lendület? történet… McDevitt tisztában van az olyan fogalmakkal, mint h?s, megszállottság, kötelesség, és írásának minden mondatából árad az intelligencia.”
James Patrick Kelly
„Egy mai író sem jobb McDevittnél az intergalaktikus kalandok és az eredeti ötletek vegyítésében.”
– Washington Post
Jack McDevitt: Született stratéga Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek Fordító: F. Nagy Piroska Oldalszám: 384 oldal Bruttó fogyasztói ár: 2990.- Ft]]>