Mától kapható az üzletekben magyarul is J. K. Rowling Harry Potter sorozatának hatodik kötete, a Harry Potter és a Félvér Herceg. Az árusítás a nap első percétől indult a Libri budapesti és némely vidéki üzletében.

{mosgoogle center} Aregény angol kiadása 2005. július 16-án jelent meg (és ezen a napon 6,9millió példány kelt el belőle az USÁ-ban), azóta várnak rá a hazairajongók, hogy magyar nyelven is kézbe vehessék. Az Animus kiadó 150ezer példányban adta ki a kötetet, amelyre már hetek óta lehetettelőjegyzést feladni.

A Harry Potter és a Félvér Hercegiránti érdeklődést fokozhatja, hogy a szerző, Joanne K. Rowlingbejelentette: ez az epizód az egyik ismert főhős halálával fogvégződni. Rowling egyébként a folytatást illetően azt nyilatkozta, hogymár januárban elkezdi írni, és 2006-ban be is fejezi a hetedik, egybenutolsó Harry Potter könyvet.

Ajánló:
A Harry Potter és a Félvér Hercega korábbiaknál is komorabban kezdődik. Nagy-Britanniában Voldemort éskövetői, az óriások és dementorok nyíltan kimutatják hatalmukat. HarryPotternek ez a hatodik éve a roxforti varázslóiskolában, amelyetmegerősítettek a Sötét Nagyúr fenyegetése miatt. Dumbledore feltárjaHarry előtt Voldemort múltját, és együtt indulnak el Mardekármedáljának nyomában.

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Kiadó: Animus Kiadó
ISBN: 9639563757
Ár: 3980 Ft


]]>