hedon, a Firefly és a Serenity alkotója a napokban mondott pár szót az esetleges folytatásról. Habár egyelőre még semmi készpénznek vehető konkrétum nem hangzott el a jövőre nézve, úgy tűnik, Whedon nem adta fel a reményt.
Mint elmondta, ha a realitásokat nézzük, egy direkt DVD-re készült folytatásnak van a legnagyobb esélye. Azonban szeretne hinni abban, hogy van remény egy mozis folytatásra is. Most minden a Serenity DVD eladásaitól függ, jól kell fogynia ahhoz, hogy bármiféle folytatás elkészülhessen.
És hogy miről szólna egy újabb film? Joss Whedon szeretne visszatérni egy-két kedvenc karakteréhez – mint például a tévésorozat utolsó részében szereplő Jubal Earlyhez. "Tudom, hogy túlélte" – jegyezte meg az alkotó. (Az epizód végén Jubal Early egy szál űrruhában száll el valahova az űr mélységeibe.)
Aztán persze itt van Book tiszteletes múltja is, aminek kifejtésére abszolút nem volt lehetőség a Serenityben, és ami azóta is izgatja a Firefly rajongók fantáziáját – "egy nap" szeretné majd elmesélni ezt is.
]]>