Újabb Philip K. Dick regény várható az Agave könyvek kiadásában, a címe: Időugrás a Marson (Martian Time-Slip, 1964). A régóta várt klasszikus magyar megjelenése április 13-tól kapható a könyvesboltokban.

{mosgoogle center} Rövid tartalom

A tízéves Manfred Steiner egy fogyatékos gyerekek számára létesített táborban éli mindennapjait a Marson. Saját világában létezve arról sincs tudomása, hogy a hozzá hasonlókat a hatóságok egyszerűen el akarják pusztítani. De Arnie Kottnak, a törekvő vállalkozónak más tervei vannak a fiúval. Az orvosok szerint Manfred betegsége az idő eltérő érzékeléséből ered, és a megfelelő eszközökkel talán képessé lehetne tenni őt arra, hogy belepillantson a jövőbe. Manfred rengeteg pénzt és óriási lehetőséget jelent egy olyan gátlástalan üzletember számára, mint Arnie Kott. Csak meg kell találnia a módját, hogy kontrollálni tudja a fiút. A feladat nem könnyű, és ráadásul beláthatatlan következményekkel járhat.

A szerzőről

Philip K. Dick a modern science-fiction történetének egyik legmeghatározóbb alakja. Művei számos elismerésben részesültek. Az ember a fellegvárban 1963-ban megkapta a Hugo-díjat, a Palmer Eldritch három stigmája című regényért 1967-ben pedig a British SF-díjat. Dick számos, nagysikerű film alapjául szolgáló novella és regény szerzője.

„Dick a maga csendes módján komoly irodalmat alkotott népszerű formában, és ez a létező legnagyobb elismerés.”-  Michael Moorcock

„Száz év múlva Philip K. Dicket a huszadik század második felének legnagyobb írójaként tartják majd számon.” – Norman Spinrad


Philip K. Dick: Időugrás a Marson  
Borítóár: 2280 Ft
Terjedelem: 240 old 

Kapcsolódó anyagok és fórumok: Részlet a regényből
Az Agave Könyvek 2006-os kiadványai
Philip K. Dick könyvmegjelenések
Kamera által homályosan – Halász Krisztina kritikája

Philip K. Dick fóruma az SFportalon
Blade Runner – Szárnyas fejvadász fórum az SFportalon
]]>