Dupla játékos-találkozóra került sor március 19-én a Millenáris Fogadójában az Átjáró Találkozások keretén belül. Délelőtt 10 órától a M.A.G.U.S. szerepjátékra épülő verseny kezdődött a színpadon és a környező helyeken, míg 12 órától a World of Warcraft rajongói találkozója indult a másik térfélen.

Gáspár AndrásA 2. Tenger Farkasai Találkozó ezen a márciusi vasárnapon immár csak a legsikeresebb magyar szerepjátékra, a M.A.G.U.S. versenyre koncentrált: húsz induló csapat nevezését fogadták el a szervezők. Egy órával előrébb hozták a november 27-i versenyhez képest a belépést, hogy a játék pontosan 10 órakor már el tudjon kezdődni.

A megjelenő csapatok hamar birtokba vették a Millenáris Fogadóját: a színpadra felállított asztalokat, a kicsit csendesebb és eldugottabb Hajót, illetve a kávézó asztalait. A modul kézhezvétele után el is kezdődhetett a játék, melynek délután (este?) hat óra előtt kellett véget érnie.

Március 19-e üdítő változást hozott az időjárásban, ezért a kávézó egyes részein (amúgy az egész Fogadóban is) hihetetlen lett a meleg. Volt csapat, mely ezt nem bírta, és kicsit árnyékosabb helyre költözött át, függönyök takarásába.

A Tuantól: Mórócz Tibor (ülve)Már javában gyűltek a WoW találkozó érdeklődői, amikor Mórócz Tibor és Hidegföldi Gyöngyi Tünde, a MAGUS új tulajdonosai a színpad elé invitálták az érdeklődőket, és mondtak pár szót elképzeléseikről. A rendezvény íróvendége, Gáspár András szintén örömmel állt az olvasók rendelkezésére (a szerzővel készített interjút nemsokára olvashatjátok honlapunkon). Különböző asztalok mellett beszélgetés közben láthattuk őket ezután a nap folyamán.

Valószínűleg a felmelegedő időjárás is szerepet játszott abban, hogy a World of Warcraft találkozóra sokan eljöttek. Itt is előrébb kellett hozni a beengedés időpontját, mert az érdeklődők már nem sokkal tíz óra után megjelentek. A belépés később folyamatossá vált, és még fél egykor is hosszú sorok vártak arra, hogy a világ legnagyobb MMORPG játékának első magyar rajongói találkozóján jelen legyenek.

{mospagebreak title=A rendezvény délutánja}Fél egy után aztán elhangzott a megnyitó, és elindultak a bemutatók. Sajnos a WoW magyarországi forgalmazója – az Automex – korai ígéretével ellentétben nem jelent meg a találkozón (és ezt csak a hét elején közölte a szervezőkkel), így a kedvezményes vásárlási lehetőség elmaradt. A rendezvény reggelén mondta vissza a megjelenést a WoW-bábúk forgalmazója is. Pedig érdemes lett volna eljönniük, mert csak erre a programra 700 játékos érkezett az ország különböző részeiből.

A Beasts of Hungary asztalaAkadtak klánok, melyek szervezetten érkeztek a találkozóra. A Beasts of Hungary tagjai névre szóló egyenpólóban érkeztek, és foglaltak helyet középen egy körasztal mellett. A klánvezérük szerint a közösségi érzés megteremtése legalább annyira fontos egy csapat számára, mint maga az együtt-játszás. Ők nem itt találkoztak először, mint sokan mások, hanem egy-két napos találkozókat szerveznek szerte az országban, hogy minél jobban összekovácsolódjanak.

A World of Warcraft találkozó – a bemutatók és az elhangzó Netmasters-es előadás mellett – leginkább csak az ismerkedésnek adott helyszínt. A mikrofon rendelkezésére állt azoknak, akik a tömegben személyesen nem ismert klántagjaikat keresték. DarkwindDélután négy órakor a helyszíni kvíz kitöltésének eredményhirdetésére is sor került. A nyeremény öt gamecard volt, illetve a Coolcomp cég rendezvényre hozott ajándékai. A legszerencsésebb nyertes egy fénycsövekkel és ventillátorral felszerelt extra számítógépházat vihetett haza.

A World of Warcraft vége után nem sokkal, a M.A.G.U.S. szerepjáték-verseny is befejeződött. Hat órakor elkezdődhetett az eredményhirdetés is. Az első helyezett stílusosan egy kalózzászlót, a csapat tagjai érmét, illetve a Tuan kiadó fejenkénti 5-5000 forintos vásárlási utalványát vihették haza. A második helyezett csapat tagjai 3000, a harmadik helyezettek fejenként 2000 forintos könyvvásárlási utalványt nyertek. A Tenger Farkasai verseny szervezői a játékosoknak emléklapokkal és a két találkozó anyagát, képeit és kedvcsináló novelláját tartalmazó CD-vel kedveskedtek. Az elsõ M.A.G.U.S. helyezettje és nyereménye
Mórócz Tibor átadja a nyereménytA szervezők ezúton is köszönik a vendégeknek, mesélőknek és kiállítóknak a megjelenést.

Kapcsolódó anyagok:

Interjú Mórócz Tiborral, a M.A.G.U.S. kiadójával 
A M.A.G.U.S. új tulajdonosa a Tuan Kiadó
A II. Tenger Farkasai és I. World of Warcraft találkozó programja

Kapcsolódó fórumok:

M.A.G.U.S. fórum az SFportalon

]]>