Az óriásmajom újratámad! Még a decemberi mozibemutató előtt, dvd-n is visszatér King Kong klasszikus története.
 
November 22-én jelenik meg dvd-n – a Legendák Klubja sorozatrészeként  – King Kong történetének 1976-ban készült filmváltozataJessica Lange és Jeff Bridges főszereplésével.
A történet szerint az olajmágnás Fred Wilson expedíciót indít egyújonnan felfedezett szigetre, abban a reményben, hogy gazdag lelőhelyrebukkan. Vele tart Jack Prescott paleontológus. A hajón utazik még aszépséges Dwan, egy fiatal, balszerencsés színésznő, akit egyjachtbaleset után mentettek ki az óceánból. A szigetere érkezésük utánfelbukkan egy óriásmajom, és elragadja a színésznőt. A gorillában –akit a helybéli őslakosok Kong-nak hívnak – nagyszerű üzletilehetőséget lát Wilson, és Prescott tiltakozása ellenére New Yorkbaviteti, hogy ott szenzációként mutogathassa. King Kong azonbanelszabadul, és a metropolisz utcáin hamarosan hatalmas pusztítás jelzia nyomát…
 
A korabeli viszonyokhoz képest hatalmas költségvetésből – 24 milliódollárból – készült filmet New Yorkban, Los Angelesben és Hawai egyikszigetén közel nyolc hónapon keresztül forgatták az alkotók – NewYorkban még a World Trade Centerben is rögzítettek jeleneteket.
Sokáig tartott míg az első csapó elcsattant ugyanis a film anyagiháttere nehezen állt össze, annak ellenére, hogy a 70-es években többstúdió is foglalkozott King Kong történetének a megfilmesítésével. AUniversal például az 1933-ban készült változat remakejét szerette volnaleforgatni, azonban elálltak a megvalósítástól amikor bejelentették aJeff Bridges nevével fémjelzett produkció beindítását. A horrorfilmjeiről – legfőképp Dracula illetve Frankeinsteintörténeteiről  – közismert Hammer stúdió is belevágott a sajátóriásmajom verziójába, azonban rövid idő után leálltak a forgatásimunkák pénzügyi nehézségek miatt. A dobozba került részeket a stúdióévekkel később áruba bocsátotta, így egyes jeleneteket láthattak anézők egy Volkswagen autóreklámban.
 
Végül a nagyszábású alkotásairól híres producer, Dino de Laurentis -akinek a nevéhez fűződnek a Conan filmek Arnold Schwarzeneggerrel vagya Hannibal Anthony Hopkinssal – belevágott a saját, modernizáltverziójának az elkészítésébe. Sokáig kereste a legmegfelelőbb rendezőtcéljai eléréséhez. Felajánlotta a direktori széket Roman Polanskinak ésSam Peckinpahnak is, azonban mindketten nemet mondtak a lehetőségre.Végül John Guillerinre esett a választása, aki 1974-ben kápráztatta ela világot a Pokoli torony című katasztrófa filmjével, amelyben kiválóanbebizonyította rendezői rátermettségét.
Sok fejtörést okozott az alkotóknak az is, hogy megtalálják a szépségesDwant megformáló színésznőt. A legendák szerint Barbara Streisandnak isfelkínálták ezt a szerepet, aki azoban maga helyett a kezdő JessicaLange-t ajánlotta. A próbafelvételek meggyőzték a producereket ésbizalmat szavaztak az abszolút ismeretlen színésznőnek.Mint későbbkiderült nem bánták meg döntésüket, özönlött a közönség a mozikba, hogyláthassa a tépett ruhában, az óriásmajom kezei között szendergő szőkebombázót.
King Kong modellje is számtalan vesződséget okozott a stábnak. Kétméretben is elkészítették a félelmetes óriásmajmot a szakemberek. ACarlo Rambaldi által vezetett csapat egy életnagyságú mechanikusgorillát hozott létre, míg Rick Baker és munkatársai egy kisebb,olcsóbb majom jelmezt alkottak a közeli jelenetek leforgatásához.
King Kong újból vászonra vitt története kasszát robbantottbemutatásakor:  világszerte több mint 80 millió dollár folyt be apénztárakba. Nem csoda, hogy az alkotók szerették volna folytatni afilmet, amelyre azonban csak 1986-ban került sor. A King Kong livescímű folytatásban a 10 évig kómában fekvő óriásmajom mellé egy női KingKong is társul szegődik és együtt kezdenek tombolni Amerikában. Az újrész rendezői székébe ismét John Guillerin ült, aki a főszerepet LindaHamiltonra osztotta, aki akkor már túl volt élete első Terminátorán.Ennek ellenére a produkció csalódást okozott a közönségnek. Talánemiatt is kellett 2005-ig várni az óriásmajom újabb, immáron digitális,eljövetelére.
]]>