Magyar Képregénykiadók Szövetsége első ízben rendezi meg a Hungarocomix képregénykiállítást és vásárt az Új Sugár üzletközpontban (Budapest XIV. Örs vezér tere, a 2. metró végállomásánál).
A kiállítás november 19. és 26. között tekinthető meg PROGRAM: A FÖLDSZINTEN: Kedvezményes képregényvásár a Magyar Képregénykiadók Szövetségének tagjainál: ADOC-Semic, ArtComix, Dragon Rouge, Fumax, Független Média, Képes Kiadó, Krak, Míves Céh, Mozaik, Vad Virágok, Vándorkő. A színpad műsora:
11.30 A Wágner és Vatta Társulat előadása
12.00 Képregényes kvíz
12.30 A Wágner és Vatta Társulat előadása
13.00 Képregényes kvíz
13.30 A Wágner és Vatta Társulat előadása
15.00 Kvíz 3
17.00 Kvíz 4
Műsorvezető: Birkás Péter Vendégek a földszinten: Roham és Mozinet magazin (az információs standon), Panini Comics (Marvel-képregények), ComicsInvest (comics és manga), SPI (Sin City DVD), Holdfény Team (figurák, Marvel-kártya bemutató). AZ 1. EMELETEN: Egész napos képregényiskola a Magyar Képregény Akadémia tagjai vezetésével 15.00-16.00 A Pinkhell magazin alkotógárdája dedikál: Zorro de Bianco, Cserkuti Dávid, Gáspár Tamás, Kemenes Tamás, Saban, Fritz Zoltán, Ycity, Kiss Gábor, Lanczinger Mátyás. (Zorro és Saban itt dedikálják a Fekete-Fehérben megjelent műveiket is, Kemenes Tamás pedig ezeken kívül a Kreténben megjelent munkáit is) Vendégek az első emeleten: King Comics, Trillian, Latitudes, Ulpius-Ház, Fazekas Attila, Pinkhell, Sushi Strip, Pilcz Roland A 2. EMELETEN: Képregénytörténeti kiállítás az elmúlt 25 évből, már november 19-től. Fritz Zoltán, Lanczinger Mátyás és Saban képregényrajzolók folyamatosan portrékat készítenek Dedikálások:
11.00: Odegnál Róbert (A rév) és Geek (Sushi Strip)
12.00: Szmodis Imre, Vass Róbert és Csete Tamás (Kretén magazin)
12.30: Brazil (Roham) és Pilcz Roland (Kalyber Joe, Fekete-Fehér)
13.00: Göndöcs Gergely és Fekete Imre (Kretén magazin)
13.30: Marabu, Weiszhár Attila és Láng István (Kretén magazin)
14.00: Garisa H. Zsolt és Varga „Zerge” Zoltán (Rejtő/Korcsmáros és Kretén magazin)
15.00: Gróf Balázs (Képregények)
16.00: Odegnál Róbert (A rév) és Jécsai Zoltán (Fekete-Fehér)
Újdonságok a Hungarocomixon:
Fekete-Fehér Képregényantológia 3: Blueberry és sokan mások (Míves Céh Kiadó, már kapható!)
A rév 1: A hívó (Odegnál Róbert, Vad Virágok Könyvműhely, már kapható!)
Rejtő-Korcsmáros sorozat 4: A 14 karátos autó (Képes Kiadó)
XIII 4: SPADS (Krak)
Gróf Balázs: Képregények (Art Comix/Nyitott Könyvműhely)
Pinkhell 0 (Magyar Képregény Akadémia, benne Zorro de Bianco-Kemenes Tamás, Gáspár Tamás, Saban, Ycity, Cserkuti Dávid-Péteri Gábor, Kiss Gábor, Lanczinger Mátyás és Fritz Zoltán művei)
Sushi Strip (Geek saját kiadása, Faludi Róbert közreműködésével, korlátozott példányszámban)
Sebők Imre: Jack London nyomán (Míves Céh Kiadó és Karton/Képregény Kedvelők Klubja, korlátozott példányszámban)
Roham magazin, benne a Brazil-Rorimack-Németh Áron hármas képregényével
Kalyber Joe 1
Kapcsolódó események: November 24.-én (csütörtökön) 18:00-tól a Képregény Kedvelők Klubjában áttekintjük a 2005. év eseményeit a kiadók, az alkotók, a rajongók és a kritikusok szemszögéből. Helyszín: Karton Galéria (Budapest V. Alkotmány u. 18.). Házigazda: Kiss Ferenc. Résztvevők: Kertész Sándor, Birkás Péter, Gál Szilvia, Németh Vladimir, Bayer Antal, Zorro de Bianco, Tóth H. József, Kozma Péter, Fazekas Attila. November 27-én a Karton Galéria megrendezi első képregény és karikatúra aukcióját a Műcsarnokban (1146 Budapest, Dózsa György út 37.) az Antik Enteriőr kiállításon. A katalógus megtekinthető az Axioart honlapján
]]>