Némi késéssel ugyan, de a Sci Fi Channelt is elérte a valóságshow-őrület: legújabb műsoruk ugyanis ebbe a kategóriába sorolható. Who Wants To Be a Superhero? – Ki akar szuperhős lenni? címmel kerül adásba valóságshowjuk. A műsor mögött Stan Lee, a legtöbb Marvel képregényhős alkotója áll.

{mosgoogle center}

„Minden gyermek szuperhős akar lenni”
– mondta Stan Lee, aki most lehetőséget ad a Sci Fi Channel segítségével a gyermekkori álmok valóra váltására. Ő maga is fel fog tűnni a nyáron induló sorozatban, melyet heti egy alkalommal láthatnak a csatorna nézői. A beválogatott szereplők a saját maguk által kitalált jelmezben fognak feltűnni, és hétről-hétre újabb kihívásokkal kell szembenézniük. Ezek egy része fizikai természetű lesz – habár senkit sem fognak megkérni arra, hogy Supermanként repülje körbe a stúdiót (esetleg a Földet), vagy Pókemberhez hasonlatosan lengjen egyik felhőkarcolótól a másikig. A készítők által kiagyalt tesztek jókora része inkább mentális és morális természetű problémát fog jelenteni – hiszen a szuperhősi lét nem kizárólag a különleges képességek függvénye Lee szerint. Mint az alkotó elmondta, nem okozott különösebb gondot a show eladása a Sci Fi Channel részére: nagyon gyorsan megértették, hogy ez nem csak a külsőségekről szól, hanem „a szívről és a lélekről”, és egy álom beteljesítéséről.
Minden egyes adás után maga Stan Lee fog ítélkezni – ő fogja eldönteni, hogy azon  ahéten ki esik ki a műsorból. A díjazás végképp a gyermekkori álmok beteljesülését jelentheti: a Pow! Entertainment kiadó gondozásában ki fog jönni egy új képregény sorozat, amelynek a nyertes által kitalált karakter lesz a főszereplője – ezáltal téve halhatatlanná a műsor győztesét. Lee szerint ez sokkal messzebb is vezethet, mint egy képregénysorozat: videójáték, tévé vagy mozifilm is készülhet belőle. Kapcsolódó anyagok és fórumok: A Heroes – Hősök lesz a Lost – Eltűntek kihívója?
Lightspeed – szuperhős mozi a Sci Fi Channelen
Nine Lives – Spielberg új sorozata a Sci Fi Channelen Tévés fórumok az SFportalon
]]>