Az Oxfordban irodalom szakon végzett jeles vallástörténészeddigi húsz kötetet publikált, mûvei több mint negyven nyelven jelentek megszerte a világon, Magyarországon az elmúlt néhány évben négy írása látottnapvilágot. Legújabb kötete a mítoszok szerepét elemzi a múlt közösségeiben ésa jelen társadalmában.

1886}

Armstrong a rá jellemzõ közérthetõ stílusban vizsgálja azember alapvetõ mítoszteremtõ igényét, mely a kõkorszaktól napjainkig formájábanés tartalmában rengeteget változott ugyan, de továbbra is elfojthatatlan.

Armstrong szerint miután a tudomány és a technika szédítõfejlõdésének fantasztikuma mindennapossá vált, a világmagyarázó rendszerekiránti igény ismét felerõsödött, és az emberek a globalizálódott világban újbóla vallásban vagy más mitikus jellegû eszmékben keresnek magyarázatot, vigaszt.

A mû bevezetõ kötete a Canongate kiadó által indítottMítosz-sorozatnak, melynek lényege, hogy neves szerzõk egyik kedvelt mítoszukatirodalmi formában dolgozzák fel, tetszés szerint regénnyé vagy drámává gyúrva,bármilyen fikciós formába bújtatva. A több évtizedre tervezett, immár ötvennélis több országban kiadott sorozatban már számos nyelven megjelent többek közöttaz orosz Viktor Pelevin, a kanadai Margaret Atwood, az izraeli David Grossmanés az angol Jeanette Winterson egy-egy mûve, és a következõ években lát majdnapvilágot például a skót Alexander McCall Smith, a német Ingo Shulze, a törökOrhan Pamuk és az amerikai Donna Tartt kötete.
 

Kiadó: Új-Palatinuskönyvesház
Terjedelme: 140 oldal
Ára: 2200 Ft-

 

]]>