Főállású színésznő és édesanya, aki a Xenaként vált világhíressé, lecserélte fekete haját szőke loknikra, és cylon vált belőle a Battlestar Galactica című sorozatban. Egyes riporterek szerint, ha Lucy Lawless-szel interjút készítenek, úgy néz az újságírókra, mintha elevenen fel tudná falni őket. Az elmúlt évek alatt rengeteget változott – a színészi tapasztalatok és a családalapítás érettebbé, de veszélyesebbé is tette. Ideális cylon.

Az új Lawless határozottan illik a sorozatban megformált karakteréhez, D’Anna Biers-hez, a kegyetlen cylonhoz. Biers-hez hasonlóan a színésznő is megfigyelő személyiség. Amikor a karakteréről beszél, úgy tűnik, mintha saját magát mutatná be.

„Másokra hagyja a beszédet, ő maga pedig magába szívja az összes elhangzott információt. Miután pedig mindenki összeomlik, átveszi az irányítást. Kicsit ijesztőnek akartam őt megformálni, egy olyan személyiségnek, aki mindig mindent jó időben mond és tesz, mégis félelmet kelt, mert kissé lelketlen. Robert Firestone írt egy könyvet The Fantasy Bond címmel, s a történetben beszél egy kegyetlen, érzéketlen anyáról, és az ő hatásáról a gyermekeire. Amikor elolvastam, rádöbbentem: ilyennek kell lennie D’Annának is!”

Xena szerepe után a Battlestar Galactica producerének, Ron Moore-nak fenntartásai voltak Lucy-val kapcsolatban. A színésznőt David Eick, a sorozat másik producere hívta fel azzal a kérdéssel: „Szeretnél istent játszani?” A színésznő természetesen igent mondott a felkérésre, de tudta, meg kell mutatnia, mire képes élőben, hogy meggyőzze Moore-t.

Mielőtt még az emberek megjelentek volna, a cylonok egyetértésben dolgoztak, és minden jól működött. Miután az emberek visszatértek hozzájuk, és kiszakították őket az Édenből, meg kellett ismerkedniük az individualizmussal, ami összetörte a cylon társadalmat. Nem voltak igazi problémák, az individualizmus diverzitássá lett, és a sokszínűség vonzó volt. Ugyanakkor a különbözősség a cylon ideáltársadalmának ellensége lett. „Antiszociálisak, de elbűvölők tudnak lenni. Mégis, mindig van bennük valami ridegség, ami miatt kényelmetlen társaságot biztosítanak.” E tulajdonság megformálásához a színésznő felhasználta színésztársainak hozzá fűződő kapcsolatát. Eleinte még kényelmetlenül érezték magukat a társaságában, hisz nem ismerték – ám azóta már nagyon jó barátok lettek.

A sorozatbeli karakterek közötti kapcsolat azonban változékony marad. Meg kell bízniuk egymásban, mégis, figyelniük kell a másikra. A színésznő imádja a sorozatbeli szerepét, ezért felmerülhet a kérdés: Xénából vajon elege van-e? „Nem, egyáltalán nem. Imádtam azt a sorozatot, az adott meg nekem mindent. Bár nem térnék vissza Xénaként, még ha hívnának sem. Meg fogják keresni azt a 25 éves valakit, aki majd átveszi a szerepet.”

 

Az interjúrészletek az SFX magazin karácsonyi számából származnak.

]]>