„Preyer Hugo emlékére” novellapályázat

Az AVANA Egyesület pályázatot hirdet amatőr alkotók számára új, sci-fi novellák megírására. A pályázaton minden amatőr alkotó részt vehet, akár több művel is. A novellák terjedelme ne legyen több 25 gépelt oldalnál. A terjedelem túllépése a pályázatból való kizárást eredményezheti.

A pályázat jeligés. Kérjük a pályázókat, hogy a „jelige feloldását” (név, pontos cím, telefonszám) a pályázat mellé – a mű jeligéjével ellátott, lezárt -, borítékba helyezzék!

A legsikerültebb alkotásokat, az Avana Egyesület egy háromtagú zsűri véleménye alapján díjazza.

A pályázó a pályázat beadásával hozzájárul, hogy novellája megjelenhet az Avana Egyesület irodalmi kiadványában. A pályázó az eredményhirdetésig a pályázatra beküldött alkotást máshová nem nyújtja be, ill. nem jelenteti meg. A pályázatokat az Egyesület archiválja.

A műveket két példányban kérjük benyújtani 2006. VI. 26-ig (postabélyegző dátuma) az alábbi címre: Avana Egyesület, 3100 Salgótarján Fáy A. krt. 86.

Képzőművészeti pályázat

Az AVANA Egyesület  pályázatot hirdet amatőr festők, grafikusok számára, olyan sci-fi témájú festmények, grafikák létrehozására, melyek címe lehet: az „AVANA HAJNALA”. Egy alkotó több művel is pályázhat. A pályaműveket az Avana Egyesület címére 3100 Salgótarján Fáy A. krt. 86. címre kell eljuttatni 2006. július 27.-ig, mert az alkotások kiállításon vesznek részt a Hungarocon helyszínén. A pályázatok hátoldalán minden esetben kérjük feltüntetni az alkotó nevét, pontos címét és telefonszámát! A pályázatokat az Egyesület, a sci-fi találkozó vendégeinek  szavazatai, valamint egy festőművész (Cene G. István) szakmai véleménye alapján díjazza

Az alkotó, a pályázat beadásával hozzájárul, hogy alkotását az egyesület kiadványok illusztrálásához felhasználhatja. A pályázó az eredményhirdetésig, beküldött alkotását más pályázatra nem nyújtja be, és nem jelenteti meg.

Kozmikus élet pályázat

A Magyar Ufókutatók Szövetsége, az Avana Egyesület, az Ufómagazin, valamint a Jövő Háza Alapítvány pályázatot hirdet Kozmikus élet címmel.

1. Sajtócikk a megmagyarázatlan jelenségek, a parapszichológia, a szellemvilág, az okkultizmus, a mágia, az őstörténet, az energetika és az ufókutatás különböző területeiről. Terjedelem: 5e–15e karakter (+ illusztráció)

2. Tanulmány az ufó-, az űr- és a jövőkutatás, az őstörténet, valamint az alternatív energia témakörében. Terjedelem: 10e–50e karakter (+ illusztráció)

3. Fotó- és képzőművészet. A fotózás, a festészet, a grafika, a számítógépes grafika, valamint egyéb művészeti eszközökkel bemutatni jelen pályázat témaköreit.

Pályázni csak önálló, máshol még nem publikált művel lehet. Egy szerző – kategóriánként – max. öt alkotással pályázhat. Az írásokat csak írógéppel vagy számítógépes formában fogadjuk el. A képzőművészeti alkotások bármilyen formában beküldhetők. Kérjük, minden alkotáson – vagy borítékon – tüntessék fel a pályázó nevét, pontos címét, telefon- és e-mail elérhetőségét, valamint a kategória elnevezését.

Beküldési határidő: 2006. július 15.

Díjazás: minden kategóriában három-három díjat ítélünk oda. Az összdíjazás összege 180 000 forint.

I. díj: 30 000 forint
II. díj: 20 000 forint
III. díj: 10 000 forint

A pályázati díjakat a bírálóbizottság megoszthatja, összevonhatja.  A pályázatokat a Stúdió-Pé Kft. (Ufómagazin) címére kell beküldeni :
1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D,
tel.: 359-1964
e-mail: studio-pe@chello.hu vagy ufomagazin@chello.hu

A pályázatok eredményeinek ismertetésére és a díjak átadására 2006. július 29.-én 18 órakor Salgótarjánban, a Hungarocon országos sci-fi találkozó díjátadó ünnepségén, az ufósszekció programja után  kerül sor.

A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot a pályaművek – az általa kiadott – kötetekben és magazinokban való megjelentetésére.

]]>