J. K. Rowling megérti, ha egy írónő megöli a sorozat végén a főszereplőjét (vagy a szereplőit), de nem szeretne gyalázkodó leveleket kapni. A Harry Potter könyvsorozat világhírű és mesésen gazdag szerzője a hetedik könyvről szivárogtatott ki információkat egy tévéműsorban.


Legalább két szereplő meghalt a Harry Potter utolsó, hetedik folyatásában – árulta el J. K. Rowling a Richard and Judy-showban a tévénézőknek, ám a felcsigázott rajongók ennél többet majd csak akkor tudhatnak meg, ha a megjelenés éjszakáján egymást taposva beszerzik a könyvet, és fellapozzák az utolsó fejezeteket. Az élet mezsgyéjéről távozóknak a neve ugyanis nem hangzott el.

„Valaminek meg kell fizetni az árát. Színtiszta gonoszsággal állunk itt szemben, és az ördögök nem elégszenek meg a mellékszereplőkkel, a főhősöket célozzák meg” – mondta az írónő.

Kiderült azonban az, hogy három szereplőt ért volna utol a végzet, ám az írónő megkegyelmezett a harmadik hullajelöltnek, ennek ellenére a nevét nem adta ki a közönségnek. A titokzatoskodást a következőkkel indokolta: „Nem akarom, hogy gyűlölködő leveleket, vagy efféléket kapjak” Mint még elmondta: első házasságából származó lányát szabályosan a falhoz szorították osztálytársai, hogy kiszedjék belőle Harry Potter sorsát. A tizenegy éves Jessica fantasztikusan viselkedett, véli az anyja.

„én magam soha nem gondoltam arra, hogy a hetedik rész megírása előtt meggyilkoljam Harryt, hiszem már a kezdetektől fogva hétrészesre terveztem a sorozatot, és most is úgy gondolom, hogy ennyi részből fog állni. Teljesen meg tudom ugyanakkor érteni azon szerzőknek a gondolkodását, akik úgy vélik: megölik a főszereplőket, hogy a későbbiekben ne születhessenek kalózfolytatások” – tette hozzá a szerző, és Agatha Christie Poirot-ját nevezte meg példának.

Hogy Harry Potternek milyen sors jut, azt még nem tudhatjuk. Várni kell 2007-ig.

]]>