Július 27-én lesz itthonipremierje a BloodRayne című filmnek. Két vámpírvadász, a Sárkány Társaságból,Sebastian és Vladimir, ráveszik BloodRayne-t, hogy csatlakozzon hozzájuk, ésegyütt kíséreljék meg elpusztítani a világ leggonoszabb és legerősebb vámpírját,Kagan-t.


A film a Bloodrayne címűszámítógépes játék első részének történetét követi nyomon, bár a középkorraátültetve. A filemet Uwe Boll rendezte, aki kimondottan PC-s programok filmrevitelérespecializálta magát. A játék 2002-ben jelent meg, majd villámgyorsan sikereslett. A második rész idén májusban került a boltokba.

A film a 18. századi Romániábanjátszódik. Rayne-t korai árvaságra jutása arra kényszeríti, hogy egy bizarrcirkuszban keressen menedéket, az egyetlen olyan helyen, ahol abnormálisképességei nem szúrnak szemet senkinek, sőtt hasznot hajtanak. Azon az éjenfedezi fel valódi adottságait, mikor a cirkusz erős embere ellen védekeznikényszerül és először kóstol emberi vért. A kínzó vérszomj és új személyiségemiatti gyötrődéstől a lány átalakul BloodRayne-né, hogy ártatlan életekkioltását elutasítva vámpírok véréből táplálkozzon.

Majd kissé bonyolódik a történet,mikor felkérik, hogy segítsen elpusztítani a vámpírt: Kagan-t. Aki Rayne apja,egyben anyja gyilkosa is.

A lánynak meg kell találnia háromtalizmán-szervet: egy szívet, egy szemet és egy bordát, melyeket egyik őse,Beliar munkált meg, amelyekre természetesen Kagan is vadászik. A talizmánoktulajdonosuknak hatalmat biztosítanak, hogy uralmat gyakoroljon a vámpírokfelett…

 

Rendezte:
Uwe Boll

Forgatókönyv:
Guinevere Turner
Operatőr:
Mathias és Michael Neumann
Zene:
Henning Lohner

Szereplők:
Kristanna Loken,
Michael Madsen,
Matthew Davis,
Michelle Rodriguez,
Ben Kingsley,
Geraldine Chaplin,
Udo Kier,
Meat Loaf,
Michael Paré,
Billy Zane

 

]]>