Az Átjáró Találkozások sorában november 13-án a tévésorozatoké a főszerep. A Csillagkapu, a Csillagközi szökevények (Farscape), és a Fireflycímű sorozatok rajongói adnak találkozót egymásnak a MillenárisParkban. Koradélután, 13 órától vetítések, nyereményjátékok, előadásokvárják az érdeklőket.

Időpont: 2005. november 13. 13.00 – 18.00 óra
Helyszín: Millenáris Park, Fogadó
Cím: 1024 Budapest, Fény u. 20-22.
A Millenáris Park honlapja
Csillagkapu:

AMagyar Csillagkapu Klubot 2001-ben alapították lelkes hazai rajongókBudapesten a Petőfi Csarnokban. Azóta kisebb-nagyobb rendszerességgeltartanak összejöveteleket, s minden évben részt vesznek egy nagyobb,magyar sci-fi rajongók által szervezett országos sci-fi találkozón.

Aklub célja a Csillagkapu film (Stargate – 1994) és a Csillagkapusorozatok (Stargate SG-1 1997-től, Stargate: Atlantis 2004-től)magyarországi népszerűsítése, a hazai rajongók összefogása, a témáhozkapcsolódó ismeretet terjesztés. A Csillagkapu-sorozatot a TV2 csatornavetíti, ugyanakkor a Csillagkapu: Atlantisz sorozat magyar bemutatójáról egyelőre nincsenek hírek.

A rendezvényen kapható lesz a klub legújabb kiadványa is. Elérési cím: smiler@csillagkapu.hu.
Honlap: Csillagkapu klub
Firefly:
A Buffy, a vámpírok rémével és az Angel sorozatokkal befutott Joss Whedon sci-fije a Firefly,melyet a Fox mutatott be. A pilotot és 13 epizódot követően azonban időelőtt levette a műsorról, így az utóbbi évek egyik legígéretesebbsf-tévéműsora félbeszakadt.
A rajongók ezek után mindenkövet megmozgattak az életben tartása miatt, s annak ellenére, hogy asorozatot képernyőn már nem lehet látni, tábora azóta is folyamatosannövekszik. A rajongói élet az eredeti Star Trek sorozat legszebb éveitidézi – ennek köszönhetően a rivális Universal mozivászonra vitte afolytatást Serenity címmel.
Most – akárcsak annakidején a Trekkerek – a "barnakabátosok" (ahogyan magukat a rajongóknevezik) aláírásgyűjtő akcióba kezdtek, hogy tovább éljen a Firefly-univerzum.
Ismeredmár a sorozatot? Gyere el, és találkozz a többi magyar barnakabátossal?Még nem vagy rajongó? Gyere el, és a nap végére Te is az leszel!

Honlap: a Magyar Firefly és Serenity Közösség
Farscape / Csillagközi szökevények:

ACsillagközi szökevények (Farscape) című tévésorozatot a Viasat3csatorna vetíti magyar nyelven. A John Crichton asztronauta kalandjaitnyomon követő részek már három Saturn díjjal is büszkélkedhetnek. Enneka sorozatnak is megvan a magyar rajongótábora, mely nyár elejénaláírásgyűjtő akcióba kezdett, hogy a csatorna folytassa kedvencműsoruk vetítését a második évad befejezése után is. A rajongók a közelmúltban felvetették a klubbá szerveződést. Ismerkedj velük, és világukkal!
Honlap: Magyar Farscape portal PROGRAM
Színpad:

13.00: Megnyitó – programismertető
13.10: Csillagkapu rajongói klipek
13.30: Csillagkapu kvíz, 1. rész
14.00: Stargate és Stargate Atlantisz: a TV2 tervei
14.30: Stargate Atlantis ajánlók
15:15: Serenity – beszélgetés Speyer Dáviddal, a UIP Dunafilm szinkrondramaturgjával
15:45: Kmilcsik Ágnes egyiptológus: Ősi egyiptomi istenek (előadás és bemutató)
16:15: Csillagkapu kvíz, 2. rész
16.35: Előadás: Janet Fraiser – Teryl Rothery karakterbúcsúztató
17.00: Farscape-Csillagkapu klubesemény: ünnepség tortával
17:30: Kvíz eredményhirdetés, nyeremények átadása
A Pódiumon:

13.30: Előadás: egy félbeszakított sorozat feltámadása: Firefly – Serenity
14.00: Firefly ajánlók
16.50: Firefly kvízjáték
17.05: Farscape klipek

Belépő Csillagkapu klubosoknak és családoknak: 300 Ft / Fő

Belépő nem klubosoknak: 400 Ft.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk! Nézzétek a frissítéseinket!
]]>