spiderman3A napokban még arról szóltak a különböző híradások, hogy 2011-ben mutatják be a Pókember-saga legújabb fejezetét, szokás szerint Sam Raimi rendezésében, Tobey Maguire főszereplésével. Az tudvalevő volt, hogy nehézkesen haladnak a munkálatok, Raimi több forgatókönyvet is visszadobott, ami jelentősen lassította a folyamatot, mondván, nem szeretne bizonyos színvonal alá süllyedni. Arról is érkeztek hírek, hogy John Malkovich Vulture-ként (Keselyű), a film fő gonoszaként lesz látható. Ezt maga a színész is megerősítette, aki, ha nem lett volna Willem Dafoe, az első filmben megkapta volna Norman Osborn, vagyis a Zöld Manó szerepét. Ehhez képest a forgalmazó Sony Entertainment hivatalosan is bejelentette, hogy a film csak 2012-re fog elkészülni, és a korábbi részekben megismert színészek és stábtagok közül senkivel sem fogunk benne találkozni.

Az új Pókember-film Peter Parker gimnáziumi éveiben fog játszódni, és középpontjában az ifjú hős önmagával és szuperképességeivel folytatott vívódása áll majd, azaz James Vanderbilt forgatókönyve némileg szembe fog menni az első három film sztorijával. Mindemellett szélnek eresztették az eddigi stábot, így Sam Raimit és Tobey Maguire-t is. „Olyan szoros együttműködés és barátság alakult ki Sammel és Tobey-val, amely csak egyszer adódik az életben, tudásuk legjavát nyújtották az elmúlt évtized jobbik felében. Keserédes pillanat ez, mert egyrészt nehéz elképzelni bárki más kezében a Pókember-filmeket, ugyanakkor ez egy szükségszerű lépés volt. ” – mondta közleményében Matt Tolmach, a gyártó Columbia Pictures elnöke.

Természetesen Sam Raimi is ódákat zengett a közös munkáról: „A Pókember filmeken dolgozni életem legnagyszerűbb élménye volt. Miközben arra vártunk, hogy elkészíthessük a sorozat negyedik részét, a stúdiónak és a Marvelnek egyedülálló lehetősége nyílt arra, hogy a franchise-t teljesen más irányban folytathassa és biztos vagyok benne, hogy kitűnő munkát fognak végezni”.

]]>