A legeltökéltebb sci-fi rajongóknak igazi csemegét kínál novembertől az AXN SCI-FI. Azok, akik függővé váltak a Csillagkapu-tól, november 7-étől enyhíthetik elvonási tüneteiket, ugyanis hétfőnként, szerdánként és péntekenként 22.20-tól ismét elkezdhetnek barangolni az univerzumban, miután a csatorna a sorozat spin-off sorozata, a CSILLAGKAPU: ATLANTISZ sugárzásába kezd. Ezúttal a Pegazus-galaxist járhatják be a nézők az elveszett legendás város, Atlantisz után kutatva.

Több millió évvel ezelőtt élt a Földön egy faj, melyet mi, emberek az Õsöknek neveztünk. Ők alakították ki a csillagkapuk rendszerét, melynek segítségével féregjáratokon át más bolygókra és galaxisokba lehet utazni. Nem tudni miért, de 5-10 millió évvel ezelőtt az Ősök végül elhagyták a Földet, egy másik galaxisba távoztak, s magukkal vittek egy egész várost, Atlantiszt. Az antarktiszi romok megfejtése révén egy nemzetközi tudósokból álló csapatnak úgy tűnik, sikerült meghatározni az elveszett város koordinátáit, így egy felderítőcsapat el is indul a távoli Pegazus-galaxisba, hogy megtalálja Atlantiszt.


Ilyen hosszú útra egyetlen Csillagkapu-csapat sem vállalkozott még, s a hatalmas távolság miatt csupán az oda útra elég az energia. Jack O’Neill (Richard Dean Anderson) parancsnok Dr. Weir (Torri Higginson) vezetésével a legbátrabbakat választja hát ki, akik elindulnak, hogy felkutassák az emberiség egyik legősibb legendájának nyomát, s mindezt úgy vállalják, hogy tudják, talán soha többé nem térhetnek haza, vissza a Földre.

Az expedíció tagjai a csillagkapu segítségével megérkeznek Atlantiszra, ahol azonban rögvest kiderül, a város víz alatt fekszik, s egy meghibásodás miatt az energia gyorsan csökken, s a védőpajzsot fenntartó ZPM-ek közül már csak egy működik, az is alig-alig. John Sheppard (John Flanigan), Aiden Ford (Rainbow Francks), és Summer (Robert Patrick) ezredes a csillagkapun át átruccannak hát egyik bolygóra, hogy egy megbízható helyet és új energiaforrást keressenek.

Itt találkoznak egy barátságos nomád népcsoporttal, az athosiakkal, akiknek a vezetõje, Teyla Emmagan (Rachel Luttrell) figyelmezteti őket, hogy egy veszélyes ellenség, a wraithek bármikor ismét megjelenhetnek. A wraithek hosszú ideig alszanak, de amikor az emberi népesség elér egy bizonyos pontot, felébrednek és megindulnak, hogy begyűjtsék az embereket, hisz belőlük nyerik a létezésükhöz szükséges energiát.

A Földtől elvágva tehát az expedíció tagjai csak magukra számíthatnak egy számukra ismeretlen galaxisban. Képese lesznek-e vajon kódolni az Õsök üzenetét, le tudják-e győzni a wraitheket, és visszatérhetnek-e valaha a Földre?

A Csillagkapu: Atlantisz 2004-ben került adásba az amerikai Sci-Fi csatornán, mint a Csillagkapu hivatalos spin-off sorozata, eseményei pedig a Csillagkapu hetedik évadjának záró duplarészét követik. A sorozat november 7-étől hétfőnként, szerdánként és péntekenként 22.20-tól látható az AXN SCI-FI-n.


]]>