Stephen Hawking, a világ leghíresebb asztrofizikusa. Hawking szerint a Holdat 20, a Marsot 40 éven belül elfoglaljuk, de ha igazán otthonos lakhelyre vágyunk, más naprendszerben érdemes keresgélnünk.

Óriási a kockázata annak, hogy az emberiség elpusztítja a Földet, ezért mielőbb gyarmatosítania kell a világegyetemet – figyelmeztette az emberiséget a világegyetem egyik leghíresebb természettudósa, Stephen Hawking a hét elején egy Hong Kong-i konferencián. Hawking szerint az ember húsz éven belül állandó otthont teremt a Holdon, és negyven év múlva már Mars-kolóniák is lesznek – feltéve, hogy a faj a következő száz évben fennmarad, és nem pusztítja ki önmagát.

Bár a Hold és a Mars közel van, ott a körülmények meglehetősen mostohák. „Olyan szép helyet, mint a Föld, nem találunk magunknak, hacsak nem jutunk el egy másik naprendszerbe” – mondta Hawking. Ha az emberi faj megússza az öngyilkosságot, olyan kolóniákat hozhat létre, amelyek képesek fenntartani magukat földi támogatás nélkül, jósolta az asztrofizikus.

Az Index cikke
http://index.hu/tech/tudomany/hawk0615/

]]>