A hét elején már kapható lesz az újságárusoknál a Galaktika 192. száma. A hírekkel ellentétben a magazin még 96 oldalon jelenik meg. Ennek okairól a szerkesztői előszóban alább olvashattok.

{mosgoogle center} Tartalom 192.
A Galaktika XIV. évfolyam, 192. számának tartalma.

6  Walter Jon Williams: Zöld Leopárd-pestis (3/3. rész)
22 Játék… és játékelmélet
24 Brian Aldiss: Szuperjátékok télvíz idején
30 Digitális otthon
38 Paul Di Filippo: Hogyan talált egymásra a tál és a kanál
50 Vaáchy Miklós: Egy film apropóján…
52 START! novellapályázat eredményhirdetés
53 Flórián Judit: Kétmilliárd és nyolc év
58 Sipőcz Ágnes: Na jó, csak még egyszer…
61 Sánta Balázs: A jövő városa
68 Megvalósult sci-fi – tudományos kishírek
70 Joan Slonczewski: Batktérium az ENSZ új tagja
72 Megvalósult sci-fi – tudományos kishírek
74 William Shunn: A Végső Fájdalomcsillapító
78 Képregény: Balszerencse 1.
84 Pót-lap (előző számunkban közölt Livio Horrakh-elbeszélés kimaradt részlete)
85 Könyvajánló
88 Gary Wright: Jégtükör

Az első szó jogán…
A Galaktika 192. számának szerkesztői előszava
Tavasz? Milyen tavasz?

Szerettem volna így tavasz elején szép időben, jobb hírrel köszönteni olvasóinkat, de amikor e sorokat írom, még hó van mindenütt, és ráadásul rám hárult a kellemetlen feladat: bejelenteni, hogy előre nem látott technikai okok miatt néhány hónapot csúszik a beígért 16 oldalas bővülés. Pedig az irodalmi és tudományos anyagok készen állnak, az új rovatok koncepciója kidolgozva, de hát… ember tervez, ugyebár.

és hogy tovább keseregjek, az első szót gyászhuszárként magamhoz ragadva, a Galaktika Baráti Kör lelkes jelentkezőinek is némi türelmét kell kérnem. A multimédiás CD-tagkártya legyártása kisebb nehézségekbe ütközött, amiket azóta is igyekszünk elhárítani. Remélem, a jövő hónapban már arról számolhatunk be ezen az oldalon, hogy minden igénylő megkapta exkluzív tartalmakkal dugig töltött GBK-tagságiját, de természetesen a kapcsolódó kedvezmények ettől függetlenül már igénybe vehetők.

Hogy azért valami kellemesebb hírrel is szolgáljak, időközben szinte már százszázalékosan biztossá vált, hogy még az idei év folyamán megjelenik első Metagalaktikánk. E projekt keretein belül egy-egy kiadvány szigorúan egy ország SF-kultúráját mutatná be, úgy az irodalom, mint az egyéb művészetek legjobb, legreprezentánsabb műveiből szemezgetve, novellákkal, cikkekkel, képregényekkel, színes illusztrációkkal és még sok más érdekességgel.

Mire legközelebb találkozunk, megjelenik a Galaktika Fantasztikus Könyvek új kötete is, Joan Slonczewski Génszimfónia című regénye (ez az, ami eddig Gyermekcsillag munkacím alatt futott). Tehát ha lapunkban egyelőre nem is lett több az olvasnivaló, gondoskodunk róla, hogy önök ne unatkozzanak, míg beköszönt végre az igazi tavasz.

Németh Attila Kapcsolódó fórumok:
Galaktika
Galaktika Online
Metagalaktika

]]>