Russel Crowemegegyezett Ridley Scott-tal, hogy elvállalja a 2000-es Gladiátor folytatását, DjimonHounsou (Juba) lesz a másik főszereplő.

{mosmodule1886}

Gladiátor 2000-ben készült amerikai film Ridley Scott rendezésében, és RussellCrowe és Joaquin Phoenix (Commodus) főszereplésében. 5 Oscar-díjat nyert a 73.Oscar-gála díjkiosztón. (pl. a legjobb film és Crowe színészi játéka).

A történet 180-bankezdődik, Marcus Aurélius utolsó hódító hadjáratán. A rómaiak megnyerik azutolsó csatát is a barbár germánok ellen. A csata után Maximusnak egyetlenvágya, hogy hazatérhessen a családjához. A haldokló császár nem bízik meg sajátfiában, Commodusban, ezért Maximusra bízza a kormányzóságot, és megkéri rá,hogy állítsák vissza a köztársaságot. A császárt az éjszaka meggyilkolja és ígykerül hatalomra Commodus. Első parancsaival halálba küldi vetélytársát, ésannak családját. A hadvezér megmenekül, rabszolgasorba kerül. Commodus, hogy anép kedvére tegyen 150 napig tartó harci játékot rendez. A játékokon felbukkanMaximus is, mint gladiátor. Az egykor kiváló katona sorra nyeri meg aküzdelmeket, és hatalmas népszerűségre tesz szert a nép körében. A császárelőtt egy küzdelem után felfedi kilétét. Halálos párviadalt vívnak, ami előttCommodus megsebzi ellenfelét, de ennek ellenére elbukik. Ám Maximus is belehala sérüléseibe.

 

A karakterfeltámasztása csak egy kisebb probléma, állítja a rendező.

A színész isrámutatott: „Mindent megbeszéltünk már. Egy kicsit nehezebbé tettük asaját dolgunkat, mikor az első részben megöltük Maximust, de ez nem késztetminket arra, hogy feladjuk a terveinket. Ennél történtek különösebb dolgok isHollywoodban. Ez egyfajta ‘mi történik az élet utánő’- kérdés lesz.”

Maximus Meridiusafrikai rabszolgatársát játszó Djimon Hounsou továbbra is Juba szerepétjátszaná, és ezzel valószínűleg a folytatás másik főszereplője lenne. (Melleslega nemrég forgatott Eragon című fantasy Ajihad-ját is ő alakítja)

{youtube}Pb6vVDcqtyE{/youtube}
]]>