A function 2006 (avagy function:06vagy f6) hazánk jelenleg egyetlen multi-platform demoscene partyja; egyolyan számítástechnikai rendezvény ahol a digitális művészetek rajongói merikössze tudásukat, cserélnek tapasztalatot és szocializálódnak.

1886}

A party-n szívesen latjuk a”szakma öreg motorosait” és a kezdőket vagy érdeklődőket egyaránt.Nem kell megijedni, hogy még/már nem ismersz senkit; a magyar demoscene egyolyan baráti társaság, aki egyaránt örül a visszatérőknek és az újoncoknak.

A félreértések elkerülése végett: a rendezvény NEM LAN-party, neméri meg csak azért eljönni, hogy ugyanazokkal a játékokkal játszhass, amivelotthon is nyugodtan tudnál. Senki nem fog megkövezni, ha ezt teszed (elvileg),de előre szólunk: így kihagyod a party legjavát.

Mi az a demoscene?

A demoscene, „valós idejűnon-interaktív multimédiás prezentációkkal foglalkozó undergroundszubkultúra”.
Hogy ez mit jelent emberi nyelvenő Egy demó valahol egy játék és egy animációskisfilm vagy egy videóklip között van; bár látványilag az utóbbiakkalsorolhatók egy kategóriába, technikailag az előbbihez vannak közelebb: a demók”valós időben” futnak, tehát amíg egy film minden képkockája egyszerlett kiszámolva és eltárolva, addig egy demó egy képkockája a másodperctörtrésze alatt számolódik akkor, amikor azt a demót megnézzük. Egy demó ugyanolyan,mint egy színielőadás, az egész akkor és ott történik az orrunk előtt, amikormegtekintjük, és ahogy egy színielőadásnál, ugyanúgy egy demónal is szerepetjátszhat a véletlen; vannak demók, amelyek minden lefuttatáskor máshogy néznekki. Ez azzal az előnnyel is jár, hogy amíg egy film több száz megabyte-os islehet, addig a demók jóval kisebbek, nem ritkán nem érik el a 64 vagy 4kilobyte méretet sem.
A demoscene azoknak a művészeknek az összessége, akik ilyen demókat készítenek.A scene tagjai kóderek, zenészek, grafikusok, 3D modellerek, vagy egyszerűlaikusok, akik ugyan a produktív részéhez nem értenek, de szeretik a demókat ésa jó társaságot.

 

Időpont: 2006. október 6-8.
Helyszín: Táncsics MihályMűvelődési Ház
Belépő: 2500 forint (hölgyeknek ingyenes, de szavazni csak abelépő megvétele után lehet)

 

Programok, egyéb információk:
http://2006.function.hu/


]]>