A barnakabátosok továbbra sem nyugodnak – a sorozat másodikévadáért szálltak harcba. A hírek szerint egy független produkcióstársaság meg akarja venni a tévésorozat jogait a Foxtól. Hogy mennyi alapja van ennek a tervnek, egyelőre nem látszódik biztosan – mindenesetre Ace Underhill tárgyalásokba kezdett a Fox fejeseivel: mindenestül meg akarja vásárolni a stúdió jogait, hogy aztán legalább egy próbát tehessen a folytatással. Hivataloshonlapjukon egy kérdőív is megtalálható, melynek célja a lehetőségekfelmérése – milyen formában adják ki a második szezont, amennyibensikerül elkészíteni. Három alternatívát látnak: vagy kábelen /műholdvevőn keresztül, ún. TV On-Demand technológia segítségévelérkeznek az új epizódok (ez jellemzően inkább az amerikai rajongóknakkedvezne), vagy havi rendszerességgel postai úton érkezne egy DVD azaktuális résszel, vagy pedig letölthető lenne az internetről.Lehetségesnek tartanák továbbá, hogy a szezon végén egy dobozos DVDkiadást is megjelentessenek. Amennyiben szeretnéd segíteni ezt a vállalkozást, látogass el hivatalos honlapjukra.
Szerkesztői megjegyzés:
Nem szokásom hírbe beleszőni személyes véleményt, de azért néhány gondolatot most mégis hadd fűzzek hozzá ehhez a hírhez.
Egyrészt,a project jelen formájában nem tűnik túlságosan megalapozottelképzelésnek, óvnék minden rajongót attól, hogy túlzott reményekettápláljon egy esetleges második szezon irányában.
Másrészt, abszolútnem tudunk semmit azokról az emberekről, akik kitalálták ezt az egészet- lehetnek naív vagy akár némi üzleti érzékkel megáldott rajongók is…vagy éppenséggel egy olyan társulat, akik zseniális lehetőséget látnakegy ilyesfajta adatgyűjtő akcióban, ahol a valódi névtől kezdve aze-mail címeden át a vásárlási szokásaidig mindent be tudnak gyűjteni.(Nem mintha azt állítanám, hogy ez egy ilyen akció lenne, csakinternetes közegben nem árt néminemű paranoia.)
De, hogy valamipozitívat is mondjak: lehet, hogy tényleg életképes a project. Mintahogy korábban az SFportalon is megírtuk, a New York Magazinepublicistája lehetségesnek tartotta azt, hogy televíziós forradalmathozzon el a Firefly rajongói társadalom, és a saját kezébe vegye asorozat sorsát.
A SyFyPortal.Com cikkében – melyet szinténelolvashatsz nálunk – az MIT egyik médiakutatással foglalkozóigazgatójának véleményére hivatkoztak, aki szintén lehetségesnek tartegy ilyesfajta, gyökeres változást a televíziózás üzleti modelljében.

Miyazaki Jun
Kiegészítés: Bár Underhill azt állítja, hogy kapcsolatba lépett Joss Whedon stábjával, az alkotó sajtószóvívője állítása szerint Whedon nem tud semmit az illetőről – és nincs egyéb hozzáfűznivalója sem a dologhoz.
Kapcsolódó anyagok

Az Erő a rajongókkal van – a SyFyPortal.Com cikke
Televíziós forradalmat csinálhat a Firefly – a New York Magazine publikációja
Serenity folytatás a Sci Fi Channelenő Firefly – Serenity fórum az SFportalon
Firefly – Serenity galéria és képeslapküldés az SFportalon ]]>