A Sorozatjunkie értesülései szerint hamarosan levetíti a Viasat 3 a külföldön nagy sikert aratott Firefly című sorozatot. Ha ez igaz, végre magyarul is látható lesz az utóbbi évek egyik legjobban sikerült sci-fi tévésorozata.Miben keresend? egy olyan 14 részes sorozat sikere, mely 11 rész után megbukott és a maradék három részt az USA-ban azóta sem adták le (csak DVD-n érhető el)? Passz… de az a valami a Firefly-ban megvan, az fix. Talán abban, hogy ennek a sorozatnak nem volt ideje tönkremenni, ellaposodni. Igaz, rövidsége miatt igazán a világot sem tudták bemutatni, de amit láthatunk, olyat sci-fiben még nem láthattunk. És talán ez a másik, ami sikerre vitte annak ellenére, hogy a FOX stúdió oly mostohán bánt vele. Dzséjt blogbejegyzése:
Az ilyen hajók életed végéig kitartanak

Fogd az aranytojást tojó tyúkot, és dobd bele a darálóba – így jellemezhetnénk a Fox üzletpolitikáját, amelyet a Firefly esetében tanúsított. Pedig normális menedzseléssel sikeresebb lehetne, mint a Star Trek.
[…]
Meglepő módon a DVD kiadás (amelyben már normális sorrendben szerepelnek az epizódok) hatalmas sikereket ért el a tengerentúlon – a rajongói aktivitás a Star Trek legszebb éveit idézi. Gyakorlatilag kézről-kézre adták az ismerősök egymás között a részeket, hogy minél szélesebb körben ismertté váljon a Firefly név, egész oldalas hirdetést adtak fel a folytatást követelve, gombamód szaporodtak a cikkek, honlapok a témában. Merras kritikája:
Anti-Trek 2.0: Firefly]]>