Hivatalos expedíciót indítanak tudósok és szakértők részvételével Dél Malajziában, az Endau Rompin Nemzeti Park erdeinek feltérképezésére, ahol a nemrégiben 3 ember-szerű óriást láttak a helyiek. 

„Bigfoot”, vagy ahogy másutt nevezik, a Yeti legendája már a világ majd minden részén megmozgatta az emberek fantáziáját. Amerika és Oroszország hatalmas ember lakta területektől távol eső részein egyre, másra érkeznek jelentések a titokzatos óriás majomember felbukkanásáról. Sokan sokféleképpen vélték már látni a „nagylábút”.Az eddigi legismertebb „bigfoot” észlelés egy lakatlan völgyben volt Kalifornia és Oregon határán az Egyesült Államokban, 1967 októberében. Akkor film is készült a távolodó majomemberről, mely felvétel hitelességét azóta is vitatják.
 
A lény létezését atudomány se cáfolni, se igazolni nem tudja. Egyes elméletek szerint „Bigfoot” a hiányzó láncszem az evolúciós folyamatban. Most a malájok égnek Bigfoot lázban 2005 novembere óta, mikor 3 nagytestű, szőrös lényt láttak a falusiak a Nemzeti Park területének szélén. A hatalmas lábnyomokat le is fotózták, a fantasztikus képek minden helyi médiában megjelentek. A Maláj kormány most egy hivatalos „Bigfoot-kereső” expedíció felállítását kezdeményezte, és reményeik szerint találnak bizonyítékot a lény létezésére.

Az Esti Hírlap cikke 

]]>