Új és érdekes hírek kaptak szárnyra a Fireflysorozat kapcsán! Olyan hírek, amelyek komoly érdeklődésre tarthatnak számotrajongói körökben. A Fox, egyik bennfentes döntéshozójának közeli munkatársától(feltehetőleg egy Firefly rajongó titkársági alkalmazott) származó információszerint, a Fox kreatív vezetése úgy döntött, hogy feléleszti a méltatlanulleállított filmsorozatot. Norris április 1-i híre.


Ennek fő oka, hogy Karen Lake, aFox program koordinátora, illetve szakértőcsapata elemezte a Serenity filmpályafutását a mozikban, illetve az internetes rajongótábor teljesítményét, ésúgy ítélték, hogy Joss Whedon a Serenity-ben felvetett megoldásai oly soktörténetpotenciált hoztak felszínre, hogy érdemes a sorozatot újra éleszteni.Az üröm az örömben, hogy a régi szereplőgárda tagjai – meglepő módon tán – denem vállalták a dolgot. Feltehetően azért nem, mert az új sorozatnak JossWhedon csak szakmai, kreatív tanácsadója lenne, az epizódokat más rendezné.(Olyan nevek merültek fel itt, mint Philip G. Atwell és Macolm Lee, akik márbizonyítottak más Fox által jegyzett alkotások és sorozatok kapcsán.) Ezért aFoxnak új szereplőgárda után kellett néznie.

Az elsődleges felmérések szerinta rajongókat nagyon megosztotta, hogy kedvenceiket más színészek alakítják, deegy internetes szavazás végeredményeként jött ki, hogy 54%-ban meg tudnák hozniezt az áldozatot a sorozat és a világ továbbélése és bővülése érdekében. JanetGilmore a FOX „casting directora” ígéretet tett, hogy mindent megtesznek annakérdekében, hogy a lehető legzökkenőmentesebb legyen az átmenet a rajongókrészéről, de amint láthattuk már ezt a BSG példáján, nem lesz egyszerű atörténet.

 

A sorozat a Serenity filmeseményeinek közvetlen folytatása lesz, a polgárháború kiújulása a Szövetségellen, így a sorozat részben szól csak a hajó életéről. A sorozat jelenpillanatban a „Firefly – Troublesome times” (Zűrzavaros idők) munkacímetviseli. A fennmaradó részben politikai és harci háttércselekmények szálaitkövetik. A szereplők – természetesen a Serenity-ben elhalálozott Wash és Booklelkész kivételével – ugyanazok. A casting még folyik, de az értesülésekszerint már kezd kialakulni a végső csapat, amely a következő tagokból állmajd. (Mal: Sam Rockwell (GalaxisÚtikalauz; Zaphod), Inara: Kristin Kreuk(Smallville; Lana Lang) Zoe: NatashiaWillams (Kémcsajok; Shane Phillips), Jayne:Vince Vaughn (Mr & Mrs Smith; Eddie), Simon: Rodney Rowland (Angel és Charmed sorozatok) – ezért aszerepért még versenyben van ManuIntiryami. Őt a Star Trek: Voyager, Itchep nevű karaktereként láthattunk-Továbbá River: Mena Suvari (AmericanPie; Heather)) Természetesen helyet kapnak új szereplők is a továbbitörténetvonalak végett, de róluk még nincsenek információk. Az új (régi)legénységről készítettünk egy tablóképet. Egyedül Kaylee szerepe bizonytalan – egyes pletykák szerint Jewel Staite lenne az egyetlen az eredeti gárdából, aki mégis elvállalná újra a szerepet.


Az első széria forgatása előreláthatólag idén nyár végén, ősz elejénkezdődik, és várhatóan jövő év elejétől kerül adásba. Hogy milyen időpontban,az még kétséges, de reméljük a Fox nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát,mint elsőre.

]]>