A 2006. március 5-én, vasárnap a Millenárison megrendezett, Átjáró napi 2. Magyar Képregényfesztiválon a látogatók a bemutatók, beszélgetések, előadások és játékok mellett több animációs filmet is megtekinthetnek. A fesztivál utolsó programpontja egy nagyjátékfilm levetítése lesz.

{mosgoogle center}

Az A+ csatorna hozzájárulásával kerül levetítésre az Átjáró napi képregényfesztiválon a Trigun sorozat két része. A 24 perces epizódok magyar szinkronnal kerülnek a nézők elé a Teátrum színháztermében.

A 26 epizódból álló kultsorozat utolsó epizódját a fesztivál napjának estéjén vetíti le az A+ csatorna. A filmek megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Trigun (Victor Ent. - Welter 1998.)Trigun – 1. epizód
Különösen veszélyes

Tartalom: Minden fejvadász a Humanoid Tájfun néven is ismert Eszeveszett Vasht keresi, akinek a fejére hatvanmilliárd dupladolláros vérdíjat tűztek ki – csakhogy senki sem tudja, hogy néz ki…

Trigun – 12. epizód
Ördögi ellenfél

Tartalom: Legato felbukkan, hogy elvegye Vash életét. (Trigun© Victor Ent. – Welter 1998.)

Corto Maltese – Az elveszett aranyvonat

A képregényfesztivál délutánján vetítjük le azt a 90 perces rajzfilmet, amelyet Hugo Pratt képregényéből a franciák vittek vászonra.

Raszputyin és Corto Maltese kapitányA 2002-ben készült Corto Maltese eredetije egy olasz képregényrajzoló, Hugo Pratt (1927-1995) műve. Főhőse, akinek neve a film címe is egyben, Sanghajból ezer veszéllyel dacolva jut el Mandzsúrián és Szibérián át az Urál hegységig, hogy  Raszputyin segítségével eltüntessen egy arannyal rakott páncélvonatot Kolcsak admirális orra elől. Az út során kínai titkos társaságok, vérengző hadurak, szexi hercegnők, forrófejű amerikai pilóták, kozákok segítik, vagy akadályozzák tikos küldetésében.

Pascal Moretti rendező adaptációjában a régi iskola szabályait követi: hagyományos játékfilmes plánozással, vágással és dramaturgiával dolgozik, azaz tulajdonképpen egy „rajzolt filmet” készített. Moretti és munkatársai kissé leegyszerűsítették és kifestették Pratt fekete-fehér képkockáit, és jó tempót diktáltak festéktestű hőseiknek, illetve a sármos Corto kapitánynak.

Oldboy (2003.)Oldboy

Este 20.00 órakor kezdődik, a rendezvény záróprogramjaként, az Oldboy című mozi. Park Chan-wook, dél-koreai rendező filmje egy, a bosszú témája köré szerveződő trilógia második része. A film a 2004. évi Cannes-i Filmfesztivál (ahol a zsűri elnöke Quentin Tarantino volt) nagydíját vitte haza. Megtekintése csak 18 év felettieknek ajánlott.

A történet: A 80-as évek végén, Oh Dae-soo-t, a teljesen átlagos családapát egy esős este elrabolják egy telefonfülke elől, és 15 évig fogva tartják egy privát cellában, ahol az egyetlen kapcsolatot a külvilággal egy televízió jelenti számára. Így szerez tudomást arról, hogy feleségét megölték, és a rendőrség őt gyanúsítja. értelmetlen és érthetetlen fogvatartása a kezdeti kétségbeesés után eltökélt belső bosszúvá érik.

Amikor mindenféle magyarázat nélkül kiszabadul Oh Dae-soo-t megkeresi az a személy, aki valószínűleg minden balszerencséjének okozója, és azt javasolja, hogy találja meg, ki és miért tartotta fogva annyi éven át. A rémálom folytatódik Oh Dae-soo számára, melyben szerencsére már nincs egyedül, mivel csatlakozik hozzá a pincérnő, Mi-do. Oldboy: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Gang Hye-jung

Rendezte: Park Chan-wook
Szereplők: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Gang Hye-jung, Chie Dae-han, Oh Dal-su
Eredeti történet: Tsuchiya Garon, Minegishi Nobuaki Kapcsolódó anyagok:
Program : Átjáró Nap – 2. Magyar Képregényfesztivál
Az Átjáró rendezvénysorozat első félévi programjai

]]>