titanok_harca300Íme a Titánok harca (Clash of the Titans) hivatalos előzetese. Az 1981-es nagy sikerű film remake-je a trailer alapján igen látványosnak ígérkezik.

A film Perszeusz történetét dolgozza fel, természetesen – a mitológiai filmekre jellemző módon – némileg módosított formában. Zeusz, az olimposzi főisten fia harcba indul az alvilág istene, Hádész ellen, hogy megmentse családját. A tét azonban ennél is több: ha elbukik, Hádész letaszítja trónjáról Zeuszt, és megnyitja a Pokol kapuját a Földre.

A trailer a Tovább után. A szereposztás ígéretes: Liam Neeson játssza Zeuszt, Ralph Fiennes Hádészként látható, míg Perszeuszt a Terminator: Salvationben szereplő Sam Worthington alakítja.

A látványos előzetes alapján elmondható, hogy a modern effekteknek köszönhetően olyan képi világában lesz részünk, amelyet egy görög mitológiai film megérdemel. Habár ez a technika 1981-ben finoman szólva sem volt még elérhető, hogy mást ne említsek, Laurence Olivier Zeusz-alakítása miatt mindenképpen érdemes megnézni az eredeti változatot is.

]]>