A Terminator első részében nem sok gépet láttunk harcolni. Volt néhány repülő Hunter-Killer (HK) repülő, valamint HK tank. Illetve ott volt a T-800/101. A Terminator 2-re visszatért ez a hármas, és már a harcmezőn is láthattunk endokat, ráadásul csatlakozott melléjük a beszivárgó egységek új sztárja, a mimetikus polialoidból készült T-1000-es. Ám ekkor Connorék jól összekuszálták a jövőt, így a T3-ra a Cyberdyne System T-800-asait leváltották a Cyber Research System T-850-esei. Melléjük csapódtak az újfajta HK repülők kicsi és nagy kivitelben; a T-1000-esek, a HK-k és a T-800-asok előnyeit ötvöző dögös TX, valamint az ős terminator, a lánctalpakon guruló T-1-esek. És most eljött a jövő, 2018, lássuk, miféle gépek törnek ezúttal az emberi faj maradékára. A leírás tartalmazhat néhány spoilert (bár a java kiderült a trailerből), így csak saját felelősségre nyomj a tovább gombra.

Harvester: vagyis az arató. Hatalmas méretekkel rendelkezik, vállán plazmaágyúval. Kisebb, fürge mellső karjaival végzi a dolgát, vagyis az emberek elfogását. Mivel méretei miatt lomha, rendelkezésére állnak a moto-terminatorok, melyek a menekülők után iramodnak. Illetve képes összekapcsolódni a transzportokkal.

Moto-terminator: a Harvester kétkerekű segédei ezek a gyors, motorokra emlékeztető halálosztók. Fegyverzetüket két minigun alkotja. Ha valaki sikeresen elmenekül az arató kezei és plazmaágyúja elől, jobb, ha valami gyors járműre lel, mert a moto-termnatorok irgalmatlanul üldözőbe veszik, és elpusztításuk nem egyszerű feladat.

HK tank: bár lomhák, páncélzatuk és fegyverzetük miatt nincs is szükségük fürgeségre a csatatéren. Ha valahol megjelennek, ott kő kövön nem marad.

Aerostat: kicsi, repülő masinák, amik feladata a felderítés, az emberi túlélők keresése, majd a Harvester hívása, ha célpontot talál. Fegyverzete egy egyszerű géppuska.

HK repülő: ezek az új légi egységek kicsik és jól manőverezhetőek, hasukon plazmaágyúval, így könnyen felveszik a harcot akár egy A-10-es csatarepülővel is.

Transport: a HK repülőkre hasonlító, négy hajtóműves gép, mely a Harvester által elfogott embereket szállítja az internáló táborokba.

Hydrobot: ezek a mechanikus kígyók a Föld vizeiben tanyáznak, és könyörtelenül lecsapnak az emberre, vagy az ellenállás járműveire, ha vízbe kerülnek.

T-1: a CRS által gyártott első generációs terminatorok még 2018-ban is szolgálnak, igaz már nem, mint frontvonalbeli egységek. Skynet megerősítette a páncélzatukat, kiváltképp a sérülékeny fejrészt.

T-600: az első ember formájú gép, amely a jövő harcterére kivonult. Mivel ez az első próbálkozása Skynetnek az emberi forma reprodukálására, eme terminator széria még ormótlanul nagy és felettébb lomha. Főleg minigunnal vannak felfegyverezve, és páncélzatuk sem olyan erős, mint a későbbi modelleknek. Mindemellett Skynet ezen a típuson kezdte meg a beszivárgók kísérletét, így egyes egységeket gumibőrrel látta el. A megoldás nem hozott sikert, a T-600-sok gumibőre és átlagon felül méretei miatt csak távolról tévesztették meg az embereket. Igaz, sok esetben ilyenkor már lőtávolságba is kerültek.

T-700: a 600-as továbbfejlesztése. Kisebb, sokkal emberibb külsővel rendelkezik, így a beszivárgásra is alkalmasabb, de páncélzata még gyengébb, mint az utána következő generációnak.

T-800: a 700-as továbbfejlesztése, az első igazán emberi gép. A beszivárgó egységeket, melyek 101-es altípusként lettek jegyezve, már élő szövettel borították be, így teljes mértékben képesek megtéveszteni az ellenállás tagjait, akár közvetlen közelről is. Páncélzata immár hiperacél, mely jóval ellenállóbb a korábbi szériák páncélzatánál. Fejlettebb vezérlőrendszereket kapott, gyorsabb CPU-t. Sorozatgyártás esetén könnyen a harctér urává válhat

Marcus Wright: egy rejtélyes férfi a múltból, aki anno bűnöző volt, és 2003-ban, az Ítélet Napja előtt kivégeztek. Maga sem tudja hogyan, de testének jelentős részét gépi alkatrészekre cserélték, mint ahogy az is rejtély, hogyan került 2018-ba.

]]>