Új mesefilm érkezik február 16-tól a magyar mozikba. Az elsőként Nagy-Britanniában bemutatott Nanny McPhee – A varázsdada című alkotás Emma Thompsonnal és Colin Firth-szel a főszerepben igyekszik meghódítani a hazai filmszínházak látogatóit.

{mosgoogle center}

A sztori szerint a Brown család mind a hét csemetéje égetnivalóan rossz gyerek. Őrületbe kergetik édesapjukat, Mr. Brownt, aki, hogy népes családjának eltartása érdekében a helyi temetkezési vállalatnál dolgozik. A gyermekek édesanyja egy éve meghalt és Adelaide néni  – Mr. Brown zsarnok nagynénje –  azt akarja elérni, hogy a férfi egy hónapon belül ismét oltár elé álljon. Más esetben a kőszívű rokon azonnal megvonja anyagi támogatását a családtól, ami azt jelentené, hogy az édesapa jókora adósságokba keveredne.

A gyerekek azonnal megsejtik, hogy mostohaanyjuk lesz, és úgy érzik, apjuk nem szereti eléggé őket. Ezért még rosszabbul kezdenek el viselkedni, minek következtében már a tizenhetedik nevelőnőt űzik el a Brown-ház környékéről. Egy rejtélyes hang ekkor azt tanácsolja Mr. Brownnak, hogy alkalmazza Nanny McPhee-t nevelőnőként, ám a férfinek fogalma sincs arról, kiről is van szó. Nanny McPhee azonban egy szép napon magától felbukkan a Brown család életében.

A körülbelül 30 millió dolláros költségvetéssel készült mese már sikert aratott Angliában és Amerikában is, ezek után érkezett el hozzánk. A filmet Kirk Jones rendezte (korábban a Lottózsonglőrök című filmet dirigálta), a forgatókönyvet Christianna Brand regényéből a főszerepet is alakító Emma Thompson írta (Az értelem és érzelem után ez a színésznő második forgatókönyvírói próbálkozása). A sokoldalú művésznő korábban olyan filmekben szerepelt, mint az Apám nevében, a Sok hűhó semmiért, vagy a Junior.

A Mr. Brownt alakító Colin Firth sem ismeretlen kezdő, vele kapcsolatban elég csak a Bridget Jones-filmekre gondolni.

A varázslatos regényből készült sztori, a két remek színész, illetve a gyerekszereplők sora garancia lehet a remek szórakozásra a család minden tagja számára.

A
Universal Pictures, Working Title Films, Three Strange Angels és a Studio Canal
bemutatja

Nanny McPhee – A varázsdada

Rendezte: Kirk Jones
Forgatókönyv: Christianna Brand regényéből Emma Thompson
Operatőr: Henry Braham
Vágó: Justin Krish és Nick Moore
Zene: Patrick Doyle
Szereplők: Emma Thompson, Colin Firth, Angela Lansbury, Kelly Macdonald,
Thomas Sangster, Derek Jacobi


]]>