Ismét egy kicsit rendhagyó sorozatot indítunk el: amatőr vagyhobbi filmes csapatokat és alkotásaikat fogjuk bemutatni, felkarolni. Lesznekközöttük olyanok, akik már forgattak szerepjáték témájú filmet, de olyanok is,akik csak súrolják ezt a kategóriát. A zalaegerszegi Feelingflash csapattalkezdjük ezt a sorozatot.

Lézerkard csata, felvételek250-el száguldó motorokról, tájkép sárkányrepülőből, felvenni egy kocsmai bunyótvagy autós üldözést?


2002-ben még egyikünk se gondoltavolna, hogy ezeket mi is meg tudjuk csinálni. Ha láttad már a Kiszállást,Rókafutamot, Kényszerpályát esetleg a „Védekezz”-t, akkor tudod, hogy mirőlbeszélek. A gengszter vígjátéktól a dokumentumfilm mindent megtalálsz azalaegerszegi székhelyű Feelingflash csapat honlapján:

A csapat története barátságokkalkezdődött a XX. században az ország egész területén. Középiskolai kollégiumokban jártaz agyunk, meséltünk egymásnak érdekes történeteket, mint ahogy sokan mások miis elképzeltük, hogyan csinálnánk másképp meg egy filmet. Kitaláltuk miket lehetnefilmre vinni, leforgatni még.(aztán megcsinálták a Gyűrűk urát és a Mátrixot,meg a Kreptomániás reklámot, így pár ötlettől elestünk.) A csapat tagjai ugyanannála multinál kezdtek el dolgozni. Itt ismerkedtünk össze. Ekkor alakult ki a csapattörzsgárdája. A büfében-most már együtt- tovább folytatódtak az ötletelések.

Innen idézem Kamykaze barátom- aFeelingflash legendáriuma című művének pár sorát:
„A Feelingflashnek – minthobbifilmes csapat története – 2003 májusában kezdődött. Daru nemes egyszerűséggel vettegy SONY D8 250E videokamerát”

A profilunk a filmkészítés. Hobbifilmesek vagyunk és lelkes amatőrséggel csinálunk meg mindent, amit ilyenszinten meg lehet valósítani. Első lépésként 2003-ban egy éjszakai autóstájékozódási versenyen próbáltuk ki kameránkat. Ebből született a Long Nightcímű alkotás.

A Kiszállás-t június elsőheteiben kezdtük forgatni, jókedv és rengeteg poén uralta a forgatások idejét. Aforgatás július végén befejeződött. Cnv, Bones és Daru éjszakákon át dolgoztaka vágáson, és főleg a hangsávon, hogy szeptember elejére kész legyen.

Szeptember 3.
Premier, telt ház.
Magáért beszél.

 
2 hónap után felhívtak minket afix.tv-től, aminek eredményeképp rövid interjú zajlott a stúdióban, ésmegtörtént a Kiszállás TV premierje, amit még jó pár lejátszás követett.
(Talán még most is játsszák. 🙂
 
Ezután pihi következett 2004márciusáig. (Daru.: Ők pihentek, én meg a honvédségnél vigyáztam a lezüllötttisztekre, hogy nehogy kárt tegyenek magukban :o) )

Sneer megírta a Rókafutamforgatókönyvét, és megpróbáltunk áprilisban nekiállni forgatni. Az, hogy sokeső esett, nem kifejezés. Emiatt rengeteg felvételt kellett újravenni,elhalasztani a rossz idő miatt. Aztán nagy nehezen beindult a gépezet, ésszeptember középen megtartottuk a premiert az Ady moziban.

3 előadás, 2 félház, 1 teltház.

Itt nem jött pihi a premier után,hiszen elkészült a Védekezz! a télen az SDP pályázatára. A 2. helyet sikerült megcsípnünk.

Készítettünk Közép-Európa legnagyobboff road fesztiváljáról egy klippet, mert Somogybabodon a kék villámcsapata is ott volt 2004-ben.

2005-ben eddigi legnagyobbalkotásunkba fogtunk bele. Bones ötletét a törzsi tanács jóváhagyta. Tavasszalmegszületett a végleges forgatókönyve a Kényszerpályának. Egész nyáronforgattunk. Az ősz az utómunkáké volt .Mivel mindannyian dolgozunk és csakszabadidőnkbe filmezünk ezért jelent igazi kihívást elkészíteni egy filmet. Sajátzsebből történik a finanszírozás. Minden film kapcsolati tőkéből és a félretett kosztpénzből született.


A film érdekessége hogy sajátzenével készült (by DJ McLoad ) és betét dal is született hozzá (ReACToR).Novemberben volt a premier. Télen megjelent a DVD is.

A Rókafutam óta angol feliratotis készítünk a kisfilmjeinkhez. A Kiszálláshoz és a Rókafutamhoz bakiparádé istartozik. A Védekezzhez és Kényszerpályához már werkfilmet is készítettünk.

A filmeket pár amatőrfilmfesztiválra elvittük és vinni is fogjuk. Mivel a filmjeink főleg közönségfilmek így a díjazásra nem is számítunk. Természetesen sokat kell mégtanulnunk, hogy méltók legyünk bármiféle szakmai elismerésre. A lényeg, hogyminél többen lássák a filmjeinket.

A budapesti és interneten is nézhető FixTv-ben jó párszor játszották már a Kényszerpályát, Rókafutamot és a Kiszállást.

A filmek az USA-ba, angliába és ausztriában iseljutottak már.

Városi TV-k fogják valószínűlegjátszani idén nyártól a Kényszerpályát, amint elkészül a kisipolt verzió! 😉 

A csapat 2006-ban „hangfogók”téren erősített és egy félprofi kamerával erősödtünk. Új tagok és még többsegítő csatlakozik a csapathoz. Tél végére megszületett egy vígjáték forgatókönyve. Mivel a forgatáshoz hóra is szükségünk lesz az időpontot eltettük2006/2007 telére.

Most nyáron a Greenbox technikabűvöletében égünk. Egy kisfilm sorozatba vágjuk bele a Kék villámunkat, perszecsak érzéssel! 

Megalakult az az egyesület (ZALAIMOZGÓKéP EGYESÃœLET),  ami hivatalosfórumokon is képviselheti a Feelingflash-t.

Egy újabb SDP pályázat, egy nyárivígjáték, videoklipp, oktatófilm van még a tervek között. Hogy ezek milyensorrendben valósulnak meg az még a jövő titka. 

Nagy lendülettel folyik egyfantasy film forgatókönyvének csiszolása. Két másik filmes csapattal és jó pármás civil szervezettel karöltve. Országos produkcióra készülünk 2007 nyarán.Ennek eredménye ez a cikk is itt az oldalon.

Mindenkinek jó filmnézést kíván aFeelingflash stábja!

www.feelingflash.hu

UI: Akciós áron eladó bőrszereposztó dívány! érdeklődni a 90/555 -5555 telefonszámon lehet.


]]>