Megjelent a Mysterious Universe világának legújabb kötete, az Árnyak ébredése. A regény Anthony Sheenard Gin Bowman-sorozatának második, önálló darabja, a kiadó pedig a Graal könyvek kiadó. A mű előzménye, a Sötétség előtt 2005-ben megkapta a legjobb magyar science-fiction regénynek járó Zsoldos Péter-díjat.


Ez az intergalaktikus mitológia a megváltás, megváltódás lehetséges útjait keresve vezeti olvasóját a kozmoszba – írta a Sötétség előttről dr. Szabó Gábor irodalomtörténész.

Tartalmi ajánló:

A tizenhét éves Gin Bowman feltett szándéka, hogy űrfelderítő pilóta lesz, ezért is jelentkezett a hadseregbe. Fél év kiképzés után, mielőtt a Kissinger Űrállomáson működő Katonai Akadémiára kerülne, egy hónap szabadságot kap katonatársaival. A 2384. év decemberét írják.

Bowman céltalanul és egyedül indul neki Chicago alsóvárosának. Nem tud mit kezdeni a szabadságával, ám már az első este belebotlik egy lányba, aki még magányosabb, mint ő, és – mint kiderül – szökésben van. A fiú tudja, mi az: menekülni. Az anyja paranoid volt, egész életében bujkált, és városról városra rángatta gyermekét. Bowman felkarolja a lányt, és hamarosan rádöbbennek, hogy az Államszövetségi Nyomozóiroda ügynökei vannak a nyomukban. Az is kiderül azonban, hogy nem Annabeth-et figyelik, hanem őt. A fiúnak újra kell gondolnia a gyermekkorát, az anyja paranoiájáról alkotott véleményét, és amikor elkezd az után kutatni, hogy ki volt az apja, rendkívüli tényre bukkan. Valakik még a szüleinek az emlékét is kitörölték a celluláris anyagai közül és a korabeli a híradásokból… a hivatalos iratok pedig titkosítva lettek.

Bowmant és a lányt a sors Párizsba veti, és ott hirtelen bekerülnek a világ leggazdagabb és leghatalmasabb embereinek játszmájába.

Anthony Sheenard, azaz Szélesi Sándor 1969-ben született. Tizennégy évesen egy veszprémi sci-fi klub keretein belül ismerkedett meg a műfajjal. Első novellája 1985-ben jelent meg a veszprémi Kvark nevet viselő fanzinban. A kilencvenes évek elején több rövid élettartamú sci-fi magazin (Orion, Vega, Vénusz) szerzője volt. A nyíregyházi főiskolán töltött éveket a tanulás mellett, a későbbi Városalapítók című regény ötletének kidolgozására is felhasználta. Több fantasy-novellája is született ezen időszak alatt, ezeket Nemes István felkérésére 1994-től kezdve a Cherubion kiadó különböző antológiáiba írta. Szélesi Sándor első regénye egy orvosi krimi volt 1996-ban. Egy évre rá már sci-fi íróként ismerték el: a Városalapítók című kötet kiérdemelte az év SF-regényéért járó Zsoldos Péter-díjat. 1999-ben jelent meg A holtak galaxisa című regénye, melynek York Ketchikan, a később a Mysterious Universe-ben is fontos szerepet játszó karakter volt a főhőse. A szerző 2000-ben Budapestre költözött, a Kalandor kiadó művészeti vezetője lett és egy ősmagyar legendáriumot indított el. 2002-ben Michaleczky Péterrel és Németh Attilával közösen megalapította az Átjáró Magazint. Egy évvel később már az Inomi kiadó kötelékében folytatta írótársaival a Mysterious Universe kidolgozását. Ez olyannyira jól sikerült, hogy 2005-ben a Sötétség előtt című regényét újabb Zsoldos Péter-díj ismerte el. Idén az Európai Scifi Szövetség által kiosztott legjobb európai scifi szerzőnek járó díjra terjesztették fel.

Anthony Sheenard: Árnyak ébredése
Mysterious Universe / Gin Bowman-sorozat
336 oldal, keménykötés
Ára: 2390 Ft.

Kapható a jobb könyvesboltokban. Kapcsolódó anyagok: Anthony Sheenard életrajz
Részlet a regényből

]]>