„Néhány héten belül megkapjuk a forgatókönyvet” nyilatkozta a SciFi Wire újságírójának Wolfgang Petersen. Ha minden jól megy, akkor ez lesz a következő mozifilm, amit forgatni kezd a rendező, aki több, mint ezer gyereket szeretne meghallgatni, hogy kiválaszthassa a legjobb jelölteket Andrew „Ender” Wiggin szerepére. Ender egy 21. századi gyerek, akit a Földet fenyegető idegen invázió elhárítására képeznek ki.  Legalább annyira fontos jól kiválasztani a megfelelő színészt a szerepre, mint a Harry Potter filmek esetében – mint Petersen elmondta, szerinte a Végjáték inspiráló hatással lehetett J.K. Rowling művére is.

A rendező szeretne egy három dimenziós változatot is a filmből, szerinte rendkívül látványosak lennének a csatajelenetek ebben a perspektívában.

A SciFi Wire rákérdezett egy hollywoodi pletykára is, mely szerint esetleg ő rendezhetné a Superman vs. Batman mozifilmet is – Petersen szerint ez megtörténhet… de lehet, hogy addigra 85 éves lesz, mire aktuálissá válik a téma. Minden a Singer-féle Superman visszatér film sikerétől függ. Hozzátette azt is, hogy ha 85 éves korában lenne lehetősége elkészíteni a két hős közös filmjét, valószínűleg akkor is örömmel elvállalná.

]]>