Az első heti nyitás után mélyrepülésbe került a tengerentúlon a Doom című sci-fi / horror akciómozi: a box office lista első helyéről visszacsúszott a hetedikre, a bevételei pedig szinte elapadtak.

A film 3000 kópiával 15,4 millió dollárt hozott az első héten, és a Warner Bros. már akkor sem volt elégedett. A számítógépes játékok legsikeresebbjétől többet vártak, ám a nézők csalódhattak. Az első statisztikák szerint a mozinézők 59 százaléka már játszott a játékkal.
A második hétvége befolyó pénzei a debütálás negyedét teszik csak ki. A jóslatok szerint jó, ha a 35 millió dollárt elérik a bevételek, ami kétségessé teszi azt is, hogy a film gyártás költségeit behozza. A mozit Andrzej Bartkowiak (Fegyver 4., Dante pokla) rendezte, főszereplői The Rock (Az Amazonas kincse) és Karl Urban (A Bourne-csapda). A magyarországi bemutatóra november 10-dikén kerül sor.

Történet:
Valami probléma adódik a Mars egy távoli tudományos kutatóállomásán, mivel minden kísérlet hirtelen abbamarad és a kommunikáció is megszakad. A bázisról küldött üzenetek is meglehetősen furcsák: 5-ös fokozatú karantén van érvényben. Az egyetlen, be- és kilépésre jogosult alakulat pedig az RRTS (Gyorsreagálású Taktikai Egység), amelyet űrbéli tengerészgyalogosok alkotnak, állig felfegyverkezve a legerősebb tűzerejű fegyverekkel. Ez a csapat képes arra, hogy bármilyen ellenséget semlegesítsen… legalábbis ők úgy hiszik. Az Odluvai állomáson a tudósok akaratlanul is átléptek egy határt, amelynek következtében a véletlenül kinyílt egy ajtó, amelyen keresztül elszabadult a pokol, és lidércnyomásszerű teremtmények árasztották el a bázist. A szörnyeka falak mögött bújnak meg, behatolnak minden terembe, eljutnak a gyár minden rejtett zugába, hogy megöljenek mindenkit, aki nem tudott időben elmenekülni.
Sarge-ot (The Rock), Reaper-t (Karl Urban) és csapatát küldik a földiek a kutatóbázisra, akik miután lezárták a Föld felé vezető összes átjárót, a Főtörzsnek, Kaszásnak, és csapatuknak minden rendelkezésre álló fegyvert be kell vetniük – a puszta kezüktől a legbrutálisabbig -, amit találnak, hogy teljesítség a parancsot: semmi nem juthat ki innét élve.
]]>