Ezen is túl vagyunk. Tegnap, 2 év és egy 7 késéssel meg lett rendezve az Önkéntes Tüzoltók Bírói vizsgája. 21 személy indult,de csak 20-nak sikerült letennie a tesztet. Ebből 12 személy Doroszlai! Köztük vagyok én is. A teszt része nem vala túl nehéz,bár vala pár olyan kérdés amire a választ nem sikerült helyessen megadnunk. Szombaton,április 1. Zomborban, a Bane Sekulic Holding Compani éttermében reggel 9 óra 20 kor ültünk neki a teszt kitöltésének. A maximális idő 90 perc vala,de ennyit senki sem használt el.
100 % ban nem tudtuk  kitölteni a kérdőívet. A legjobb köztünk Lennert Pityu vala,akinek 2 hibás válasza vót. én megrezegtettem a lécet,mert 5 hibás válaszom vala. Hja,mikor a múlt 7en bele sem néztem a kézikönyvbe,mert mérges voltam,hiszen mikorra készültem rendesen,akkor elhalasztották. Most meg fügyültem az egészre. Átlagban amúgy is 4 hibapontot kapott mindenki.
Az írásos rész után jött a gyakorlati,ahol is a szerelést kellet oztályoznunk.
Nos,ez nyugodtan elmaradhatott volna,hiszen senkinek sem vala kedve komolyan dolgozni ezen a részen. Kivéve a vizsgáztatókat. Azt azé’ tudni kell,hogy 1 versenyre mikor készül a bíró,az min. egy 7el megkapja a beosztását,vagyis,hogy milyen szerepet is tölt be,hogy felkészüljön reá.
Elég röhejessen nézet ki,hiszen nem összeszokott csapatok szereltek.
Ketten megemlítettük azon kérdésre,hogy tudunk-e idegen nyelven,hogy beszélünk angolul & németül. Így most van esélyem arra,hogy nemzetközi porondra is elküldjenek/meghívjanak.
A vizsgáztató bizottság végülis ugyanazon emberkékből állt,mint akiknek 1 héttel előbb is beharangoztak. Mert az alak akinek jönnie kellet,de nem ért rá akkor,most sem ért rá?,de rámondta az Amment,hogy meg lehessen tartani a vizsgát.
Ezzel az erővel a múltkor is levizsgáztathattak vóna bennünket,tuti,hogy jobb eredményekkel.
Mikor hazaértünk finom,bográcsos ‘katonabab’ várt bennünket ebédre.

Ãœdvözlettel Endre,Doroszló!!!

– Önkéntes Tüzoltó Altiszt & Bíró  – P.s.:Még hallasz rólam …  O:-)

***

„életed útját magad választod,
Válassz hát úgy, ha egyszer
Elindulsz, nincs már visszaút.” Kölcsey Ferenc
]]>