Elsőként ad tudósítást az Amőba nevű pártsemleges ifjúsági játéksorozatról a Kamu Hírügynökség!

Olvasóink és előfizetőink unszolására munkatársunk december 10-én részt vesz az Amőba újabb élményprogramján, mely egy bowling-teremben kezdődik, majd a Kaméleon Clubban folytatódik.

(Illusztráció/Kamu Hírügynökség: Az előre jelzett program szerint a fiatalok itt Gyurcsány Ferenccel találkoznak. Információink szerint a miniszter jó ideig felismerhetetlen lesz, halványrózsaszín álcájával mintegy beleolvadva a klub falát fedő kárpit színezetébe, tapadólábaival ügyesen simulva ahhoz.)
Később a jelen lévők kérésére színét többször megváltoztatja: képes fölvenni a lángoló vörös KISZ-árnyalatot, az ütődött kapitalista liláskékjét, bőrén képes a mozgalmizászló-díszítést a posztkommunista vezér szegfű-rajzolatára változtatni és "ez különösen ritka pillanat lesz!"

 egy pillanatra felölti a vasárnapi hazafi nemzetiszínű árnyalatát is. Az érdeklődő fiatalok kedvéért a Kaméleon Club vendége különböző felületekhez való tapadást imitál: a liberális plafonon épp úgy erőfeszítés nélkül megsimul, mint ahogy otthonosan mászkál a balos múlt sötét kazamatáiban.

Az est csúcspontjaként villámgyorsan kigördülő nyelvével tizedmásodpercnyi idő alatt csap le tőle érdekkörökkel távolabb elhelyezett privatizációs tárgyakra (ezek közül egyeseket vissza lehet tőle lízingelni). Az ifjú amőbák, akiknek kormányfőnk hasznos tanácsokat ad ‘saját cégekről, melyek osztódással szaporodnak’, észre sem veszik, ahogy mindezalatt a meghívott vendég a tagokkal közös tulajdonú kft.-t hoz létre, amely leírja a jelenlévők lakásfenntartási költségeit.
(Figyelem! A Kamu Hírügynökség tájékoztatja előfizetőit és olvasóit, hogy az álhírek minden valóságalapot nélkülöznek.)
***
Mosolyogj mindig, soha senki nem fog meggyanúsítani, hogy semmi okod rá. Gál Béla

]]>